Nicuşor Dan îi cere lui Ciolacu să-l sune pe ministrul de Finanţe ca să dea bani pentru Bucureşti. Ce spun premierul şi şeful PSD

Nicuşor Dan îi cere lui Ciolacu să-l sune pe ministrul de Finanţe ca să dea bani pentru Bucureşti. Ce spun premierul şi şeful PSD

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon la ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, astfel încât să scoată PMB din situaţia foarte grea pe care o are cu datoria Termoenergetica.

ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București, pentru datorii de 535 milioane de lei. Astfel, ELCEN poate bloca oricând conturile Termoenergetica, ceea ce ar putea conduce la intrarea în insolvență. Termoenergetica are în total datorii de aproape 800 de milioane de lei la ELCEN.

ADVERTISING

Banii nu pot veni decât de la PMB, care însă nu îi are şi îi aşteaptă de la Guvern.

”Concursul de metafore o să fie peste un an şi jumătate, în campania electorală. Eu îl rog pe domnul Ciolacu să dea telefon la domnul Câciu, ministrul de Finanţe, astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica.

De rezolvarea situaţiei financiare a Termoenergeticii, de ieşirea ELCEN din insolvenţă depind toate investiţiile viitoare pe care trebuie să le facem în distribuţie transport de agent termic”, a spus Nicuşor Dan, joi, aflat pe un şantier de termoficare, citat de News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat când va intra ELCEN în insolvenţă, dacă nu vor veni banii de la Guvern, Nicuşor Dan a declarat că nu vrea să vorbească despre acest scenariu. ”Eu cred că până la urmă suntem oameni responsabili”, a arătat el, precizând că trebuie rezolvat la nivel politic şi administrativ problema întregului lanţ, Primărie-Termoenergetica- ELCEN-Romgaz. 

Primarul a menţionat că ”nu cere mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România”. ”Noi, Bucureştiul, avem atâtea apartamente în sistem centralizat câte au toate celelalte localităţi, împreună, iar pentru ele s-au dat 800 de milioane, pentru noi s-au dat 15 sau 20 de milioane”, a adăugat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

”Dacă Guvernul nu are banii, am cerut încă de acum un an să ni se mărească plafonul de îndatorare, astfel încât să ne împrumutăm de aceşti bani de pe piaţă”, a mai afirmat el. 

Ciolacu, replică ironică şi atât

În replică, şeful PSD spune ironic că nu l-a dus până acum să îl sune pe ministrul Câciu să-i ceară "să-i plătească datoriile lui Nicușor Dan”.

„Vorbesc cu ministrul Finanțelor în fiecare zi, fiindcă sunt interesat de evoluție. Nu m-a dus capul până acum să îl sun să-i cer să-i plătească datoriile lui Nicușor Dan. Cei care l-au propus pentru această funcție și l-au susținut, îi invit să iasă frumos la televizor să spună noi l-am susținut, dar am cam greșit. Dar are dna Clotilde excedent bugetar substanțial și poate să-l împrumute”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Ciucă spune ce ştiam deja

Pe acest subiect a fost chestionat joi şi premierul Nicolae Ciucă. El a avut mai multe întâlniri cu primarul Nicușor Dan, pe care l-a rugat să vină cu o soluție tehnică referitoare la sistemul de termoficare din București.

„Am avut întâlniri personale cu dl primar în mai multe rânduri. Am rugat să vină cu o soluție tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală și există mai multe soluții.

Una dintre este, sigur, solicitarea de la dl. primar să putem să asigurăm o parte din banii necesari pentru Termoenergetica și o altă soluție e de a mări plafonul de îndatorare la nivelul Capitalei, astfel încât să poată să împrumute bani și să achite datoriile pentru această instituție”, a declarat Nicolae Ciucă, arăând astfel că nu a luat nicio decizie dintre cele două propuse deja de edilul Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇