Nicuşor Dan, despre blocarea conturilor PMB: Este inadmisibil ca primarul general să ameninţe consilierii cu judecata

Nicuşor Dan, despre blocarea conturilor PMB: Este inadmisibil ca primarul general să ameninţe consilierii cu judecata

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, declară că este „inadmisibil” ca edilul Gabriela Firea să ameninţe consilierii că îi dă în judecată dacă nu rezolvă problema banilor pe care PMB îi datorează familiei Constanda.

Potrivit lui Nicuşor Dan, PMB ar fi trebuit să dea aceşti bani încă din vara anului trecut.

"Este inadmisibil ca primarul general şi directorul direcţiei juridice să ameninţe consilierii pe incompetenţa lor. Primarul nostru ameninţă consilierii, cu judecata chiar, dacă nu rezolvă problema banilor pe care Primăria are să îi dea lui Constanda. Banii ăştia trebuia să-i dea încă din vara lui 2019.

ADVERTISING

Deci Primăria a avut un an de zile să rezolve această chestiune, să eşaloneze cu Constanda aceste plăţi sau să facă o expertiză ca să dea la schimb acest teren. Nu a făcut nimic.

Exact cum a făcut în urmă cu patru luni, când s-a pomenit Primăria Capitalei deodată că i-a expirat contractul cu gropile de gunoi.

Şi ce au făcut? Au dat o hotărâre de Consiliu, prin care au spus: Primării de sector, descurcaţi-vă! Faceţi voi contract cu gropile de gunoi", a precizat Nicuşor Dan, întrebat despre acest subiect la o conferinţă de presă pe tema parcărilor de tip "Park & Ride" din Capitală.

ADVERTISING

Nicușor Dan promite 15 parcări la ieșirile din București: Alte orașe mari le-au făcut deja. Doar să copiem sistemul, cu bani europeni. Unde ar putea fi amplasate

Proiectul, respins din nou

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, din nou, în şedinţa de îndată de miercuri, proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda. Primarul Firea a atras atenţia asupra pericolului închiderii conturilor municipalităţii.

ADVERTISING

"Situaţia este foarte dificilă, (...) suntem notificaţi că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate, nu vom mai putea face plăţi nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenţii la transportul public, la termoficare şi nici în celelalte domenii de activitate", a declarat Firea înainte de votarea proiectului. 

Consilierii au respins a treia oară inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez. Firea s-a plâns de o amenințare cu bombă și i-a amenințat pe cei care nu i-au dat votul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇