Nicușor Dan: Alegerile locale ar trebui amânate, dacă experții vor spune că există un risc de răspândire a noului coronavirus

Nicușor Dan: Alegerile locale ar trebui amânate, dacă experții vor spune că există un risc de răspândire a noului coronavirus

Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, consideră că alegerile locale nu trebuie să aibă loc în 27 septembrie, dacă specialiștii vor spune că există risc de răspândire a noului coronavirus.

”Eu cred că pe această chestiune trebuie să ascultăm specialiștii și dacă specialiștii vor spune că există un risc de amplificare a propagării acestui virus, atunci trebuie să nu le ținem. În orice caz, sănătatea populației este importantă”, a declarat Nicușor Dan, luni, la RFI România.

ADVERTISING

Candidatul pentru Primăria Capitalei spune însă că își dorește ca alegerile să aibă loc la termen.

”Mi-aș dori ca alegerile să aibă loc la 27 septembrie, pentru că din toate punctele de vedere, această administrație și-a dovedit incompetența.

Să spunem doar faptul că are datorii curente în momentul ăsta mai mult de jumătate din buget. Deci viitorul primar, când își va începe mandatul, o să înceapă prin a plăti datoriile deja acumulate”, a completat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce spune Orban despre amânarea alegerilor

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a spus că este prematur să vorbim despre o posibilă amânare a alegerilor locale.

”E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Putem face campanie care să evite adunările, se poate face campanie în spații deschise, pe media, online.

Se pot organiza secțiile astfel încât să nu existe risc de transmitere. Dar deocamdată, la acest nivel de număr de cazuri diagnosticate pozitiv, încă nu ne gândim la așa ceva”, a spus șeful liberalilor.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇