Alegerile locale ne vor costa dublu în pandemie. Orban nu are griji legate de infectarea la scrutin

Alegerile locale ne vor costa dublu în pandemie. Orban nu are griji legate de infectarea la scrutin

COVID-19 dublează costurile pentru alegerile locale din 27 septembrie, în timp ce premierul Ludovic Orban e liniștit și spune că au mai făcut și alții scrutine în pandemie și „nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii”.

Constantin Mituleţu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, are emoţii pentru aceste alegeri, mai ales că secţiile de votare din România nici până la epidemie nu corespundeau normelor impuse de autoritatea electorală.

Normele epidemiologice pentru secţiile de vot încă nu sunt gata, dar autorităţile vor asigura masca, dezinfectantul şi poate chiar şi mănuşile celor care intră în secţia de votare.

ADVERTISING

Peste 200 de milioane de euro, costul alegerilor

Toate aceste măsuri dublează bugetul pentru alegerile locale faţă de europarlamentarele de anul trecut.

„Da, avem emoţii ca toată lumea de altfel, că nu ştim ce se va îmtâmpla de pe o zi pe alta pentru aceste alegeri, dar şi în societate. (...) Avem 19 milione de cetăţeni.

Vom avea pentru fiecare cetăţean aceste materiale de protecţie – mască, dacă va fi vorba şi de mănuşi, cât şi de dezinfectant. (...)

Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei, la acest moment, calculele noastre simple, avem 975 de milioane de lei, deci aproape un miliard de lei, deci peste 200 de milioane de euro”, a declarat Constantin Mituleţu Buică.

ADVERTISING

Orban e liniștit: Au mai făcut și alții alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la desfăşurarea alegerilor locale pe 27 septembrie, în această perioadă când cresc cazurile de infectare cu noul coronavirus, că au fost şi alte state care au organizat alegeri, cum ar fi Polonia şi Croaţia şi „nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii”.

Nou record în bilanțul de COVID-19: 799 de cazuri în 24 de ore, 273 de pacienți la ATI (Infografice)

Şeful Executivului a spus că e important cum le organizezi, în sensul în care să iei măsuri de protecţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

ADVERTISING

„Data alegerilor e stabilită de Parlamentul României. Data e 27 septembrie şi alte ţări au organizat alegeri, vă dau exemplu Polonia, Croaţia.

În urma organizării alegerilor nu au rezultat efecte negative asupra sănătăţii. Sigur depinde cum le organizezi, organizarea secţiilor de votare e foarte importantă.

Obiectivul nostru e să reducem numărul de cazuri, să oprin răspândirea infecţiei”, a declarat Ludovic Orban, vineri, citat de News.ro.

Citește și:

AEP anunță calendarul pentru locale: Din 20 iulie începe strângerea de semnături

Alegerile locale vor avea loc in 27 septembrie. Klaus Iohannis a promulgat legea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇