Nicolae Ciucă se întâlnește azi cu ministrul Sănătății și cu primarul general al Capitalei

Nicolae Ciucă se întâlnește azi cu ministrul Sănătății și cu primarul general al Capitalei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se întâlneşte, sâmbătă, cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, dar și cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întâlnirea prim-ministrului cu primarul general al Capitalei are loc de la ora 10:00, în timp ce întâlnirea de lucru cu ministrul Sănătăţii începe de la ora 11:00, informează Biroul de presă al Executivului.

Într-o postare pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va anunța curând măsuri pentru a împiedica răspândirea noii tulpine de Covid, descoperită în Africa de Sud.

ADVERTISING

„Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2”, se arată în mesajul transmis de Guvern pe Facebook.

Noua variantă a SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud, a fost catalogată de experți în categoria ”îngrijorătoare” și va purta numele Omicron, se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

ADVERTISING

Primul caz raportat la OMS a fost înregistrat în Africa de Sud pe data de 24 noiembrie 2021, dar primul caz de infectare confirmat a apărut pe 9 noiembrie, precizează sursa citată. Specialiștii spun că este îngrijorător faptul că din primele informații reiese că riscul de reinfectare cu această variantă este crescut, comparativ cu celelalte tulpini.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇