Ministrul de Externe ungar: Războiul nu se va încheia repede. Cel mai important e să nu ne implicăm

Ministrul de Externe ungar: Războiul nu se va încheia repede. Cel mai important e să nu ne implicăm

Războiul ruso-ucrainean nu se va încheia repede, pentru că toate războaiele se termină cu negocieri, iar noi încă nu vedem niciun semn în acest sens, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó.

Referindu-se la conflictul ruso-ucrainean, politicianul de la Budapesta a declarat că nu există nicio speranţă că vor începe tratative de pace pe teme de fond. Potrivit ministrului, aceasta este o problemă, în primul rând pentru că în fiecare zi mor inutil oameni şi, în al doilea rând, pentru că toate acestea se întâmplă în vecinătatea Ungariei.

ADVERTISING

"Fiecare minut de război în vecinătatea noastră reprezintă un risc de securitate pentru noi. Noi nu ne dorim acest lucru, astfel că cea mai importantă sarcină a noastră este să garantăm două lucruri: securitatea Ungariei şi să nu ne implicăm în acest război", a afirmat acesta.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că toată lumea din Europa şi-a dat seama că războiul creează un mediu inflaţionist persistent şi că economia europeană se confruntă cu dificultăţi extreme, ca urmare a măsurilor de sancţiuni impuse Rusiei. Pur şi simplu, energia reprezintă baza activităţii economice, iar creşterea dramatică a preţului energiei este o lovitură pentru economia europeană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ungaria este practic singura ţară din Europa care se află sub o dublă presiune, deoarece dinspre Est vin refugiaţii de război, pe care Ungaria este obligată să îi lase să intre, şi imigranţii ilegali care vin dinspre Sud, pe care Ungaria este obligată să îi ţină în afara graniţelor externe ale UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇