Ministrul Cîmpeanu, după ce a fost criticat de Cioloș: Probabil a intervenit un interes politic

Ministrul Cîmpeanu, după ce a fost criticat de Cioloș: Probabil a intervenit un interes politic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat la atacul copreședintelui USR PLUS, Dacian Cioloș, spunând că nu are logică ce se întâmplă, dar este de părere că e posibil să fi intervenit „un interes politic”.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, miercuri seara, la B1 Tv, dacă este certat cu Dacian Cioloș.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Din câte cunosc eu, dimpotrivă, a fost o apreciere personală, probabil că a intervenit un interes politic (…) Nu are logică ce se întâmplă”, a răspuns ministrul Educației.

Cîmpeanu a precizat că nu își va da cu părerea despre opțiunile USR PLUS, „după cum ar fi bine să nu se exprime nici colegii din coaliție cu privire la alegerile PNL”.

Dacian Cioloș spune că îl cunoaște pe Sorin Cîmpeanu și are o nemulțumire în privința prezenței sale în Guvernul Florin Cîțu.

„La fel ca o mare parte a societății civile, și eu, personal, am o nemulțumire cu privire la prezența lui Sorin Câmpeanu în Guvern – și, la fel, mulți colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România. Din păcate, am putut acționa în structura guvernului doar proporțional cu voturile primite. Nu am avut control pentru desemnările de miniștri ale partenerilor, așa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS”, scrie, pe Facebook, Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS.

Acesta afirmă că USR PLUS nu va accepta „derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educație, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor”.

Sorin Cîmpeanu a mai fost ministru la Educație, în unul dintre guvernele conduse de Victor Ponta, în 2014.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!