Mihaiu (USR): ANI acționează cu rea-credință față de Nicușor Dan. Am confirmarea dintr-o speță în care sunt implicat personal

Mihaiu (USR): ANI acționează cu rea-credință față de Nicușor Dan. Am confirmarea dintr-o speță în care sunt implicat personal

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), susține că Agenția Națională de Integritate (ANI) acționează cu rea-credință, în cazul lui Nicușor Dan. Explicația: Mihaiu spune că a fost, la rândul său, amendat în nume personal de o instituție, pentru acțiunile sale de primar de sector. Dar o instanță a decis că sancțiunea trebuia aplicată primăriei, nu personal edilului.

„Am confirmarea unei instanțe pe o speță similară în care sunt implicat personal.

Am fost și eu amendat (de către Inspectoratul de Stat în Construcții) pe persoană fizică pentru neemiterea unui certificat de urbanism în baza PUZ Sector 2 suspendat.

ADVERTISING

Le-am explicat celor de la ISC că amenda nu poate fi pe persoană fizică, pentru că eu, Radu Mihaiu, sunt obligat de lege să respect niște norme legale care cer semnăturile altor persoane din aparat.

Așa că amenda ar trebui să fie eventual adresată instituției primarului, pentru că primăria este cea care nu a emis certificatul, nu persoana fizică a primarului.

Au spus că am dreptate, dar așa e procedura lor și mi-au dat amendă pe persoană fizică.

Am contestat amenda și ieri (coincidență!), Judecătoria Sectorului 2 mi-a dat dreptate: amenda se anulează, nu persoana fizică trebuia amendată, ci instituția primarului.

ADVERTISING

Ce îi reclamă ANI lui Nicușor Dan? Că instituția a plătit amenda pe care ISC în mod eronat a aplicat-o persoanei fizice Nicușor Dan.

Așa arată un stat în care instituțiile colaborează pentru a-i șicana și descuraja pe cei care nu sunt aliniați cu puterea: mai întâi îl amendezi pe persoană fizică, pentru o vină a instituției, apoi când instituția plătește amenda care îi era imputabilă, faci plângere penală tot persoanei fizice.

Tocmai pentru a-i descuraja pe oamenii cinstiți, dar fără «spate» sulfuros, să încerce să schimbe ceva!”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

ANI se comportă cu rea-credință la adresa lui Nicușor Dan. Am confirmarea unei instanțe pe o speță similară în care...

Publicată de Radu Mihaiu pe Vineri, 17 februarie 2023

Reamintim că, în cursul zilei de joi, 16 februarie, ANI a emis un comunicat prin care anunța că Nicușor Dan s-a aflat în incompatibilitate, în condițiile în care a ocupat funcții de conducere în 4 instituții, fără mandat de reprezentare.

ADVERTISING

De asemenea, ANI susținea că o amendă care i-a fost aplicată de ISC lui Nicușor Dan, în calitate de persoană fizică, a fost plătită de PMB.

Nicușor Dan a anunțat că va contesta decizia ANI și că ISC a aplicat amenda persoanei juridice Nicușor Dan (ca primar general), nu persoanei fizice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇