Martin Schulz, despre Șoșoacă: Nu știe pe ce lume trăiește, este plătită de ruși. Șefa SOS amenință că îl dă în judecată

Martin Schulz, despre Șoșoacă: Nu știe pe ce lume trăiește, este plătită de ruși. Șefa SOS amenință că îl dă în judecată

Fostul președinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a lansat acuzații foarte dure la adresa Dianei Șoșoacă, proaspăt aleasă europarlamentar.

Vorbind despre Europa democratică în antiteză cu Vladimir Putin și partidele extremiste din Europa, într-o intervenție la DigiFM, fostul președinte al Parlamentului European s-a referit și la Diana Șoșoacă.

„Această femeie care nu știe pe ce lume trăiește și care este finanțată de ruși”, a spus Martin Schulz despre Șoșoacă, pe care a asemănat-o cu președintele partidului AfD de extremă dreapta din Germania.

ADVERTISING

În replică, Diana Șoșoacă l-a acuzat pe Schulz că este un „nazisto-fascist” care „trăiește într-un lux extrem”.

Totodată, ea a declarat că îl va da în judecată dacă nu își probează afirmațiile.

„Dacă nu poate dovedi ceea ce m-a acuzat pe mine, că aș fi finanțată de Rusia, atunci ne vom vedea în instanță. Îl anunț pe domnul Schulz că are 24 de ore să dovedească afirmațiile sale, dacă nu, îi voi formula plângere penală și-l voi acționa în judecată”, a declarat Diana Șoșoacă pentru DigiFM.

Diana Şoşoacă a mers marţi la Ambasada Rusiei, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Rusiei, la care noul ambasador a afirmat că sursele crizei actuale din Ucraina se află în extinderea neocolonială a statelor NATO şi UE.

ADVERTISING

În februarie 2023, Diana Şoşoacă s-a numărat printre participanţii la recepţia organizată de Ambasada Rusiei cu ocazia Zilei Diplomatului Rus, unde, conform anunţului ambasadei, au fost expuse fotografii ”dedicate Operaţiunii Militare Speciale a Rusiei în Ucraina (OMS), misiunii umanitare a Rusiei în regiunile Donbas, Zaporojie şi Herson”.

În martie 2022, Diana Şoşoacă a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti.

ADVERTISING

În mai 2022, şase parlamentari, între care Diana Şoşoacă şi Dumitru Coarnă, au solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată mai multor instituţii, între care SRI şi SIE, să fie făcute "demersuri diplomatice" pentru "negocieri în vederea încetării ostilităţilor" din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇