Marea Britanie, gata să ofere sprijin unui guvern ucrainean în exil, ca în anii ’50

Marea Britanie, gata să ofere sprijin unui guvern ucrainean în exil, ca în anii ’50

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că Regatul Unit va oferi „sprijin” unui guvern ucrainean în exil dacă un astfel de organism se va constitui şi a dezvăluit că l-a avertizat de dimineaţă pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că este posibil ca atât el, cât şi cabinetul său să fie nevoiţi să caute „un loc sigur”, transmite EFE.

Publicitate

Johnson a făcut aceste declaraţii în cadrul unei audieri în Camera Comunelor după o intervenţie a deputatului conservator Julian Lewis, care a amintit că, în anii '50 ai secolului trecut, Regatul Unit "a oferit refugiu guvernelor în exil ale statelor baltice ocupate".

Urmărește LIVE evoluția evenimentelor din Ucraina.

"Dacă, după cum pare probabil, Ucraina va fi copleşită, vom oferi refugiu unui guvern în exil (până la eliberarea ţării)?", a întrebat Lewis.

"Desigur că vom oferi tot sprijinul posibil, fie el logistic sau de alt tip, aşa cum a făcut-o mereu Regatul Unit cu guvernele în exil", a răspuns premierul britanic, adăugând: "Unul dintre aspectele pe care i le-am comentat preşedintelui Zelenski în această dimineaţă a fost că ar putea fi nevoie să găsească un loc sigur pentru el şi pentru cabinetul lui". 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇