Marcel Ciolacu, despre Ținutul Secuiesc: Nu înțeleg unde greșim. Împreună am luptat sub drapelul lui Mihai Viteazul

Marcel Ciolacu, despre Ținutul Secuiesc: Nu înțeleg unde greșim. Împreună am luptat sub drapelul lui Mihai Viteazul

Ținutul Secuiesc nu va avea niciodată autonomie, a spus sâmbătă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Covasna, la conferința de alegeri a organizației PSD locale. Încercând să își argumenteze afirmația, el a spus că nu înțelege unde greșim, de ce ne luptăm între noi, când împreună am luptat sub steagul lui Mihai Viteazul. Premierul Ciolacu a mai spus că cel mai trist este că copiii secuilor nu învață românește.

„Am vorbit și cu secui, și cu maghiari, și cu români, și cu colegii noștri din Partidul Social Democrat. Niciodată, dar niciodată Ținutul Secuiesc nu va avea autonomie.

ADVERTISING

Dar o să vă explic și de ce. Pentru că, în primul rând, când au avut o autonomie, nu le-am dat-o noi, românii. Mai mult, nici nu le-am luat-o noi, românii! Ceea ce încerc să înțeleg, și cred că aici este de datoria noastră, a tuturor politicienilor și a tuturor românilor, indiferent de etnie, este că nu înțeleg unde anume greșim.

De ce ne luptăm între noi, mai ales că în istoria noastră, nu, domnule profesor?, nu ne-am luptat niciodată cu secuii și nici secuii nu s-au luptat niciodată cu românii. Dacă li s-a făcut vreo nedreptate, li s-a făcut de la sași și de la maghiari. Eu știu că împreună am luptat sub drapelul lui Mihai Viteazul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poate ar trebui să explicăm copiilor noștri mai mult istoria înainte de a arunca pietre unii într-alții”, a declarat președintele PSD.

Liderul social democrat a vizitat și o școală modernizată din banii Guvernului României, prin PNDL, și a spus că nu înțelege de ce copiii secuilor refuză să învețe românește.

„Ce este cel mai trist și am spus și la Harghita și am vorbit și cu domnul senator Tánczos Barna, cu care m-am văzut când am vizitat școala, nu înțeleg totuși de ce copiii secuilor nu învață românește. Nu înțeleg.

ADVERTISING

Să știți, în vremurile pe care le trăim nu poți să obligi pe nimeni. Trăim într-o Europă liberă. Ne-am dorit foarte mult acest lucru, să fim în Uniunea Europeană, în NATO. Nu înțeleg de ce singuri își taie aripile. Nu înțeleg de ce singuri nu încearcă să se dezvolte profesional pe tot teritoriul României.

Și încet-încet, tot singuri, prin această atitudine, vor fi nevoiți să rămână ori prizonierii localităților în care s-au născut, ori să plece în Ungaria”, a precizat Marcel Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇