PSD racolează tot ce se poate în teritoriu, Ciolacu se întreabă: Cum ar fi arătat România fără stabilitate?

PSD racolează tot ce se poate în teritoriu, Ciolacu se întreabă: Cum ar fi arătat România fără stabilitate?

În ultimele zile, tot mai mulți lideri locali ai PSD au anunțat racolări masive de primari, viceprimari de la alte partide, cei mai mulți de la PNL, partenerul de guvernare. În teritoriu, PNL acuză PSD de comportament golănesc, dar la centru, premierul Marcel Ciolacu spune că astfel de lucruri se întâmplă de obicei în perioade electorale, dar că și-ar dori să nu se mai întâmple, ca să nu fie tensiuni în coaliție. Mai ales că, spune liderul PSD, în actualul context politic, menţinerea unei alianţe de guvernare între PSD şi PNL după alegeri reprezintă singura variantă viabilă.

Doar sâmbătă, un număr de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a spus că sunt 19-20 de primari şi viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida în 2024 din partea PSD. De asemenea, el a spus că PSD Timiş urmează să mai anunţe în acest weekend alte transferuri.

ADVERTISING

În replică, PNL Timiș a acuzat un comportament golănesc. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a spus că aceste ”permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale.

De asemenea, tot sâmbătă, liderul judeţean al PSD, deputatul Bogdan Trif, a anunțat, pe pagina sa de socializare, că singurul primar USR din judeţul Sibiu, Timotei Păcurar, împreună cu viceprimarul USR, Adrian Suciu, ambii din comuna Micăsasa, au trecut la PSD. Traseiștii și-au argumentat mutarea spunând că „putem materializa toate proiectele având alături o echipă judeţeană puternică şi preocupată de nevoile comunităţii din Micăsasa şi o echipă naţională care ne va acorda tot sprijinul”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alin Deteşan, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene USR Sibiu a reacționat la racolările PSD spunând că "politica PSD bazată pe traseism politic, pe racolarea de primari de la alte partide, nu dovedeşte altceva decât că partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare şi nu-şi poate desemna, iată, candidaţi din propriul partid."

Primul membru USR Sibiu care a trecut la PSD a fost senatorul Claudiu Mureşan, membru afiliat la grupul parlamentar al PSD, începând cu data de 12 septembrie 2023.

Ciolacu zice că și-ar dori să nu se mai întâmple

Aflat sâmbătă la Covasna, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat ce părere are despre anunțul că mai mulți primari şi viceprimari din PNL vor candida din partea PSD la Timiş. El a spus că astfel de lucruri se întâmplă în ani electorali acolo unde primari nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie, dar a adăugat că şi-ar dori să nu mai întâmple astfel de lucruri.  

ADVERTISING

„O să stăm de vorbă în coaliţie în următoarea săptămână să vedem exact ce se întâmplă. Să ştiţi că astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna în anii electorali. Şi nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de PSD, dar el se întâmplă acolo unde primarii nu se mai înţeleg, de obicei, cu preşedintele de organizaţie.

Nu vorbim aici de o mutare din opoziţie la guvernare, cum eram obişnuiţi. S-a întâmplat ca şi primari PSD să plece la PNL. Cu adevărat mi-aş dori să nu se mai întâmple astfel de lucruri fiindcă am intrat într-o cu totul altă logică, am intrat într-o logică de alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare şi cred că astfel de lucruri vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei.

Dar sunt ferm convins că împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Simonis de la Timiş vom sta de vorbă şi vom vedea exact ce s-a întâmplat şi despre ce este vorba”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres. 

Mai ales că, a mai spus Marcel Ciolacu, în actualul context politic, menţinerea unei alianţe de guvernare între PSD şi PNL după alegeri reprezintă singura variantă viabilă.

"Cum ar fi arătat România în acest moment fără să existe o stabilitate politică? Da, sunt unul dintre aceia care consideră că în acest moment trebuie să arătăm românilor calea corectă, aceea de stabilitate politică.

Uitaţi-vă la tot eşichierul politic şi veţi vedea că altă coaliţie, alianţă din 2025 nu se poate creiona decât în jurul Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal, adversarii tradiţionali ai Partidului Social Democrat, cum şi noi suntem adversarii tradiţionali ai Partidului Naţional Liberal.

Acestea sunt vremurile, trebuie să ne adaptăm vremurilor prin care trecem", a mai spus Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇