Manfred Weber, ales preşedinte al Partidului Popular European: Spunem NU unei Europe a elitelor şi abordării lor de sus în jos

Manfred Weber, ales preşedinte al Partidului Popular European: Spunem NU unei Europe a elitelor şi abordării lor de sus în jos

Şeful grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Wever, a fost ales preşedinte al Partidului Popular European (PPE), în cadrul congresului formaţiunii care are loc la Rotterdam.

Manfred Weber (CSU, Germania) a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii transnaţionale. 

El a fost ales cu 447 de voturi ”pentru” din 502.  

”Onorat, recunoscător, hotărât. Acesta este doar începutul”, a scris Weber pe Twitter.  

”Sunt extrem de mândru să fiu ales preşedinte al celui mai mare partid politic din Europa (...) Împreună spunem NU unei Europe a încrederii în populişti, care polarizează oamenii şi ne distruge viitorul. Spunem NU unei Europe a elitelor şi abordării lor de sus în jos (...) Mai mult ca niciodată, vom lucra pentru o societate unită şi nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o UE mai bună şi mai puternică pentru oamenii Europei”, a afirmat Weber, într-un comunicat de presă al formaţiunii, precizând că va continua munca lui Donald Tusk.  

ADVERTISING

Reacţia lui Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a afirmat că „PPE poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinii şi este capabil să le integreze" şi UDMR vrea un „PPE de succes, dar pentru aceasta trebuie să ne întoarcem la tradiţii, la rădăcini şi să fim fideli moştenirii lui Wilfried Martens”.

„Am ales un nou preşedinte în fruntea Partidului Popular European (PPE) în persoana lui Manfred Weber. Sper ca, de astăzi, să putem deschide un nou capitol în viaţa Partidului Popular şi cu aceasta să lăsăm în urmă practicile politice vechi şi rele din ultima perioadă.

ADVERTISING

În provocările ce stau înaintea noastră, Partidul Popular European poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinii şi este capabil să le integreze pe acestea”, a scris Kelemen Hunor, miercuri, pe Facebook.  

El a adăugat că „UDMR vrea un Partid Popular de succes, dar pentru aceasta trebuie să ne întoarcem la tradiţii, la rădăcini şi să fim fideli moştenirii lui Wilfried Martens. Îi doresc spor la muncă şi înţelepciune noului preşedinte ales!”.

Un român vicepreşedinte

În cadrul congresului care are loc la Rotterdam este aleasă întreaga structură a formaţiunii - preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general. 

ADVERTISING

Pentru cele şapte poziţii de vicepreşedinte candidează politicieni din mai multe state membre:

  1. Esther de Lange, CDA, Ţările de Jos;
  2. Mariya Gabriel, GERB, Bulgaria;
  3. Esteban Gonzalez Pons, Partido Popular, Spania;
  4. Johannes Hahn, Die Volkspartei, Austria;
  5. Andrzej Halicki, Platforma Civică, Polonia;
  6. David McAllister, CDU, Germania;
  7. Siegfried Mureşan, PNL, România.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇