Maia Sandu a ajuns la Cotroceni (Video)

Maia Sandu a ajuns la Cotroceni (Video)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ajuns vineri în România și a fost primită de dimineaţă de şeful statului, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Klaus-Fota
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Din delegaţia preşedintelui Iohannis fac parte, printre alţii, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Daniela Bârsan, Delia Dinu, Sergiu Nistor, Cosmin Marinescu, secretarul de stat în MAE Iulian Fota.

Primirea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Palatul Cotroceni

🔴 LIVE Președintele României 🇷🇴, Klaus Iohannis, o primește pe Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova 🇲🇩, la Palatul Cotroceni

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Joi, 28 iulie 2022

E prima întrevedere directă a celor doi şefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23 – 24 iunie prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

ADVERTISING

În cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis va reafirma sprijinul ferm al României pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie, precizează Administrația Prezidentială.

Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Chişinăului, vor fi discutate evoluţiile regionale în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei şi modalităţile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova.

ADVERTISING

Cei doi preşedinţi vor aborda şi teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova şi cooperarea sectorială în domenii cheie.

Totodată, Maia Sandu se va întâlni vineri, la Parlament, de la ora 14:15, cu preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇