Maia Sandu, vizită-surpriză în Ucraina: Suntem alături de curajosul popor ucrainean

Maia Sandu, vizită-surpriză în Ucraina: Suntem alături de curajosul popor ucrainean

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers luni în Ucraina, pentru prima dată de la începerea invaziei ruse.

Ea va fi primită la Kiev de președintele Volodimir Zelenski, după ce viziteză localitățile Borodeanka, Bucea și Irpen, unde au fost descoperite atrocitățile comise de armata rusă în timpul scurtei ocupații din această zonă.

Anunțul a fost făcut de către Președinția Republicii Moldova la ora 11:00, iar vizita nu a fost anunțată în prealabil.

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodimir Zelenski. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

ADVERTISING

Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin.

Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

ADVERTISING

Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a transmis Maia Sandu, din Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇