Copiii au luat locul miniștrilor la ședința de guvern. Ce proiecte au propus (Video)

Copiii au luat locul miniștrilor la ședința de guvern. Ce proiecte au propus (Video)

O ședinţă de guvern inedită a avut loc luni la Palatul Victoria. Locul miniștrilor a fost luat de copii, care au venit cu propuneri interesante și utile pe domeniile pe care, pentru o dimineață, le-au condus.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, în parteneriat cu UNICEF România.

Şedinţa nu a fost condusă de premierul Nicolae Ciucă, ci de consilierul de stat Mădălina Turza, coordonatorul strategic al asistenței umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile.

ADVERTISING

Copiii au propus fiecare câte un proiect pe care l-ar considera util de implementat pe domeniul care le-a fost alocat.

  • Ministerul Justiției a propus un proiect privind crearea unor camere prietenoase pentru audierea copiilor în fiecare dintre cele 42 de tribunale din România.
  • Ministerul Educației a propus renovarea școlilor din mediul rural și reguli stricte pentru a rezolva problemele de transport pentru elevi.
  • Ministerul Apărării a propus predarea în școli a unor cursuri de securitate online și digitală, pentru a combate dezinformarea.
  • Ministerul de Externe a propus un memorandum pentru participarea copiilor la toate summiturile internaționale.
  • Ministerul Fondurilor Europene a propus un memorandum pentru aprobarea unor demersuri de simplificare a procedurii de accesare a fondurilor UE și o linie dedicată de finanțare pentru copii și tineri.
  • Ministerul Sănătății a propus înființarea de cabinete medicale în fiecare școală și introducerea de cursuri de prim ajutor pentru toți elevii.
  • Ministerul Familiei a propus sprijinirea părinților din medii defavorizate pentru îmbunătățirea și creșterea nivelului de îngrijire a copiilor.
  • Ministerul Muncii a propus ca în fiecare localitate să fie angajat cel puțin un asistent social.
  • Ministerul de Interne a propus cursuri de formare și instruire pentru polițiști în relaționarea cu copiii.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul copiilor a avut și doi invitați, două fetițe ucrainence care au reprezentat miniștrii Educației și Energiei de la Kiev.

Ședință de guvern susținută de copii, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului

Ședință de guvern susținută de copii, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, condusă de către doamna Mădălina Turza, consilier de stat și coordonatorul strategic al asistenței umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile

Publicată de Guvernul României pe Luni, 21 noiembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇