Liberalul acuzat că s-a branșat ilegal la curent demisionează din partid

Liberalul acuzat că s-a branșat ilegal la curent demisionează din partid

Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Cătălin Boboc (foto stânga), acuzat de o branşare ilegală a unui imobil din Brăila la reţeaua de electricitate, şi-a anunţat, marţi seară, demisia din PNL.

„Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face, astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse”, a scris Boboc pe Facebook.  

ADVERTISING

Potrivit acestuia, varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz,  prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei.  

”Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia", a mai scris brăileanul. 

Reacţia PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a avut o primă reacţie din partea partidului.

”Cătălin Boboc şi-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi – acum – fost membru al PNL, care nu se foloseşte de nicio calitate din CV-ul său pentru a influenţa în vreun fel limpezirea situaţiei de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp şi nu a pus beţe în roate niciunei cercetări”, a scris Ionuţ Stroe, tot pe Facebook.  

ADVERTISING

Acesta a precizat că ”PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului”.  

”Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum îşi poate concentra atenţia pe situaţii care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliţiei...”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al liberalilor.  

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat că PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii Cătălin Boboc, la reţeaua cu energie electrică. 

ADVERTISING

Acuzaţiile negate

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat Poliţia Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări.  

Conform probr.ro, ar fi vorba de un imobil din Brăila care i-ar aparţine lui Cătălin Boboc. 

”În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare", arată reprezentanţii IPJ Brăila. 

Boboc a respins imediat acuzaţiile şi a adăugat că în imobilul respectiv locuieşte mama sa. El a prezentat avizul tehnic de racordare la reţeaua cu energie electrică. 

image-3
Foto: Facebook/Cătălin Boboc

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇