Liban: Londra promite cinci milioane de lire sterline

Pe lângă ajutorul financiar de cinci milioane de lire sterline, Londra va acorda asistenţă pentru operaţiunile de căutare a victimelor şi expertiză medicală pentru tratarea celor răniți în deflagrațiile din Beirut.

„Vom fi alături de poporul libanez în acest moment de nevoie; vom furniza asistenţă imediată şi un ajutor financiar, asistenţă în căutări şi salvare şi un ajutor financiar de cinci milioane de lire, precum şi expertiză medicală”, a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe, după o convorbire cu premierul Libanului, Hassan Diab.

ADVERTISING

"Ceea ce este esenţial în acest moment este ca susţinerea noastră să fie configurată în funcţie de nevoile specifice despre care tocmai am vorbit cu premierul libanez", a subliniat Dominic Raab.

Bilanţul exploziei produse în zona portuară din Beirut a ajuns la 135 de morţi şi aproximativ 5.000 de răniţi, a declarat miercuri seară ministrul libanez al Sănătăţii, Hamad Hassan, citat de postul Al-Manar, afiliat mişcării şiite Hezbollah.

Cauza exploziei colosale de la Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu uitate într-un depozit. Lui Trump îi miroase însă a bombă și atentat

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇