Kelemen Hunor: Legea învățământului este mult mai importantă decât rotativa

Kelemen Hunor: Legea învățământului este mult mai importantă decât rotativa

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenţia, sâmbătă, la Congresul Uniunii, că proiectul Legii învăţământului este mai important decât „rotativa” şi că la dezbaterile care urmează ar trebui se se păstreze varianta propusă de Guvern şi acele „câteva propuneri de modificare care îmbunătăţesc proiectul”.

„Legea învăţământului este mult mai importantă decât rotativa şi o mulţime de alte chestiuni despre care am vorbit. Există două proiecte de lege a învăţământului în Parlament, în Coaliţie am avut dezbateri lungi, dezbateri lungi şi cu doamna ministru, cu domnul ministru înainte, şi pot să spun că am reuşit să ne impunem acel punct de vedere, acea exigenţă cum că în noile proiecte de lege să nu fie ştirbite drepturile dobândite până acum, ba, dimpotrivă, acolo unde se pot acestea extinde, să se extindă şi să se clarifice anumite chestiuni care conform legiuitorului fuseseră clare, dar care mai necesită clarificare”, a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISING

El a adăugat că „proiectul de lege a învăţământului ar trebui să asigure generaţiilor prezente şi viitoare un învăţământ competitiv şi posibilitatea dobândirii unor cunoştinţe competitive".

„Urmează mare dezbatere în Senat, dar ideea este să păstrăm varianta propusă de Guvern şi acele câteva propuneri de modificare care îmbunătăţesc proiectul înaintat în Parlament de către Guvern, acele propuneri să le păstrăm şi în Parlament şi în Senat", a mai spus Kelemen Hunor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇