Keir Starmer a devenit premier al Marii Britanii și a ținut primul discurs: Politica poate fi o forță a binelui. Guvernul meu vă va servi

Keir Starmer a devenit premier al Marii Britanii și a ținut primul discurs: Politica poate fi o forță a binelui. Guvernul meu vă va servi

Keir Starmer a devenit oficial noul premier al Marii Britanii. El a avut vineri o întâlnire cu regele Charles al III-lea, iar apoi a mers la Downing Street, unde a ținut primul discurs în calitate de premier.

Anterior, liderul conservator Rishi Sunak a demisionat, după ce Partidul Conservator a înregistrat cel mai prost rezultat din istorie.

În urma întâlnirii, purtătorul de cuvânt al Casei Regale a spus că regele i-a cerut lui Keir Starmer să formeze noul guvern, iar acesta a acceptat, potrivit Sky News.

ADVERTISING

Keir Starmer a susținut apoi, în fața reședinței din Downing Street nr. 10, primul său discurs în calitate de prim-ministru.

Principalele declarații din discursul premierului Keir Starmer:

  • Țara noastră a votat acum decisiv pentru schimbare și revenirea politicii în serviciul public.
  • Când decalajul dintre sacrificiile făcute de oameni și serviciile pe care le primesc din partea politicienilor devine atât de mare, duce la o epuizare în inima unei națiuni, la o risipire a speranței, a spiritului, a credinței într-un viitor mai bun. Această rană, această lipsă de încredere nu pot fi vindecate decât prin acțiuni, nu prin cuvinte.
  • Știu asta, dar putem începe astăzi cu o simplă recunoaștere a faptului că serviciul public este un privilegiu și că guvernul ar trebui să trateze fiecare persoană din țară cu respect.
  • Fie că ați votat pentru laburiști sau nu – de fapt, mai ales dacă nu ați votat – vă spun direct, guvernul meu vă va servi.
  • Politica poate fi o forță a binelui. Vom arăta asta. Am schimbat Partidul Laburist, l-am repus în funcțiune – așa vom guverna. Mai întâi țara, apoi partidul.
  • Este clar pentru toată lumea că țara noastră are nevoie de o resetare mai mare, de o redescoperire a cine suntem.
  • Schimbarea unei țări nu este precum apăsarea unui comutator. Lumea e mai volatilă. Va dura ceva timp.
  • Dacă v-aș întreba acum dacă credeți că Marea Britanie va fi mai bună pentru copiii voștri, știu că prea mulți dintre voi veți spune nu – și astfel guvernul meu va lupta până când veți crede din nou.
  • De acum înainte, aveţi un guvern care nu este încărcat de doctrine, ci ghidat doar de hotărârea de a vă servi interesele. Ne-aţi dat un mandat clar şi îl vom folosi pentru a aduce schimbarea.
  • Vom reclădi cărămidă cu cărămidă infrastructura oportunităţilor, şcolile şi colegiile de clasă mondială, locuinţele la preţuri accesibile care, ştiu, sunt ingredientele speranţei pentru oamenii muncii.
  • Cu respect și smerenie, vă invit pe toți să vă alăturați acestui guvern de serviciu în misiunea de reînnoire națională. Munca noastră este urgentă și o începem astăzi."
ADVERTISING

La sfârșitul discursului, Keir Starmer a salutat presa alături de soția sa, Victoria.

Keir Starmer este primul premier laburist în 14 ani și al șaptelea prim-ministru laburist din istorie.

Partidul Laburist a câștigat alegerile parlamentare din Marea Britanie, obținând peste 410 mandate. Conservatorii au 119 mandate, pierzând 248 de locuri în parlament.

Victoria detașată a Partidului Laburist pune capăt unei perioade de 14 ani de când la putere s-au aflat conservatorii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇