Kamala Harris acceptă nominalizarea istorică a democraților: Promit să fiu un președinte pentru toți americanii (Video)

Kamala Harris acceptă nominalizarea istorică a democraților: Promit să fiu un președinte pentru toți americanii (Video)

Kamala Harris a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru preşedinţie, la Convenţia Naţională Democrată de la Chicago.

”Promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii”, a declarat Harris, menţionând că va fi ”un preşedinte care conduce şi ascultă, care este realist, pragmatic şi are o judecată sănătoasă”.

Ea a vorbit despre ”lupta pentru viitorul Americii”, dar şi despre faptul că mama sa a învăţat-o să nu se plângă pentru o nedreptate, ci să facă ceva în legătură cu asta, scrie CNN.

Harris a amintit și de experienţa mamei sale, ca imigrant. Ea a povestit că mama sa a venit în SUA din India la vârsta de 19 ani ”cu un vis de neclintit de a fi un om de ştiinţă care să vindece cancerul de sân”.

ADVERTISING

Harris a relatat că mama sa trebuia să se întoarcă în India pentru a avea o căsătorie aranjată, dar l-a întâlnit pe tatăl ei, Donald Harris, un student din Jamaica, şi s-a îndrăgostit. Ulterior, ei au divorţat, iar mama le-a crescut singură pe Kamala şi pe sora ei Maya, cu ajutorul comunităţii.

”Mama mea muncea până târziu şi, ca mulţi părinţi care lucrează, se baza pe un cerc de încredere pentru a ne creşte”, a afirmat Harris. Ea i-a descris pe cei care au ajutat la creşterea sa, spunând că ”niciunul nu e familie de sânge, dar toţi sunt familie prin dragoste”.

”În numele poporului, în numele fiecărui american, indiferent de partid, rasă, gen sau limba pe care o vorbeşte bunica, în numele mamei mele şi al tuturor care au pornit vreodată într-o călătorie puţin probabilă, în numele americanilor ca aceia alături de care am crescut, oameni care muncesc din greu, îşi urmează visurile şi au grijă unii de alţii, în numele tuturor celor a căror poveste a putut fi scrisă doar în cea mai mare naţiune de pe Pământ. Accept nominalizarea dvs pentru preşedinţia Statelui Unite ale Americii”, a spus Harris, aclamată de mulţime.

ADVERTISING

Harris este prima femeie de culoare şi prima femeie americană de origine asiatică la conducerea taberei unui partid important. Dacă va fi aleasă, Harris ar prima prima femeie preşedinte şi primul preşedinte indiano-american.

Ea a făcut un apel direct la republicanii care se întreabă dacă să o voteze pe ea, promiţând că va fi un preşedinte pentru toţi americanii.

”Ştiu că în seara asta ne privesc oameni cu diverse viziuni politice. Şi vreau să ştiţi: promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii. Puteţi avea încredere în mine că voi pune ţara mai presus de partid şi de propria persoană”, a adăugat Harris.

ADVERTISING

Ea a continuat: ”Voi ţine ca sfinte principiile fundamentale ale Americii, de la statul de drept la alegerile libere şi corecte, la transferul paşnic de putere. Voi fi un preşedinte care ne uneşte în jurul celor mai înalte aspiraţii.

Un preşedinte care conduce şi ascultă, care este realist, pragmatic şi are o judecată sănătoasă. Şi care întotdeauna luptă pentru poporul american. Asta a fost munca mea de-o viaţă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇