Deputat USR: Nu suntem la 12%. Împreună cu PMP și Forța Dreptei, ajungem la 24%, batem AUR și lăsăm PNL pe locul 4!

Deputat USR: Nu suntem la 12%. Împreună cu PMP și Forța Dreptei, ajungem la 24%, batem AUR și lăsăm PNL pe locul 4!

În contextul celui mai recent sondaj INSCOP, deputatul Iulian Bulai susţine că USR nu este la 12 sau 13%, ci undeva sigur la 19%.

”Nu consider că reprezintă ce suntem noi în momentul de faţă, nu suntem la 12%, 13%, suntem undeva sigur la 19%, dacă facem un pol de dreapta, împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, ajungem la 24%, batem AUR şi lăsăm PNL pe locul 4”, a spus Iulian Bulai, la Prima News.

Deputatul USR spune că are la dispoziţie date proprii, pe care le-a primit săptămâna trecută şi sunt publice.

ADVERTISING

”Într-adevăr, USR a fost şi la 15%, a fost şi la 16%, şi la 23%, evident, în alianţă cu alte partide. Asta ne arată datele noastre. De asta sistemul se sperie şi acţionează în tot felul, haotic, cu ameninţări şi cu tot felul de metode neortodoxe, pentru a intimida, atât useriştii, cât şi electoratul USR.

Suntem aici pentru a rămâne, nicidecum de a fi speriaţi şi vom fi surpriza cea mai mare la alegerile europarlamentare şi în tot anul 2024”, a declarat Bulai.

Întrebat cum vede rezultatul la alegerile europarlamentare, Iulian Bulai a afirmat că alianţa de dreapta va fi pe locul doi, apoi AUR şi apoi PNL.

ADVERTISING

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, relevă datele celui mai recent sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Şeful INSCOP: Matematic nu e posibil

Întrebat dacă polul de dreapta ar putea să sară de 20%, la alegerile europarlamentare, directorul INSCOP, Remus Ştefureac, a spus: ”Strict matematic, după măsurătorile sociologice, nu, dar contează foarte mult cine transmite opiniei publice că reuşeşte să coalizeze zona de dreapta, că e mai degrabă un unificator, decât un dezbinator”.

ADVERTISING

”În perspectiva alegerilor europarlamentare, un scor de 20% nu spun că este imposibil, depinde de performanţa sau contraperformanţa la guvernare, de alte evenimente conexe şi depinde de abilitatea reprezentanţilor acestui pol, dacă se va constitui, de a comunica coerent, de a fi credibil şi mai ales cel mai important aspect, de abilitatea de a prezenta un candidat credibil la alegerile prezidenţiale”, a mai spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇