PSD se menține pe primul loc în intențiile de vot pentru parlamentare. Diferență foarte mică între PNL și AUR (Sondaj INSCOP)

PSD se menține pe primul loc în intențiile de vot pentru parlamentare. Diferență foarte mică între PNL și AUR (Sondaj INSCOP)

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, iar AUR – 19,5%, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, relevă datele celui mai recent sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS, partidul Dianei Şoşoacă, ar obţine 5,2% dintre opţiunile de vot.

Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar pentru Pro România 2%.

1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER.

ADVERTISING

1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Direcţia ţării

Două treimi dintre cei intervievaţi sunt pesimişti în ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă lucrurile în România.

”Manifestă optimism în ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă lucrurile în România mai ales tinerii pănă în 30 de ani, persoanele cu studii superioare, inactivii pasivi, persoanele cu venituri ridicate şi foarte ridicate”, relevă analiza socio-demografică.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 - 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇