Iohannis, despre sesizarea depusă de PSD la CNA și acuzațiile că face campanie pentru PNL: Constituţia nu spune că preşedintele trebuie să fie mut. Cum să stau să mă uit la Lună sau la Soare?

Iohannis, despre sesizarea depusă de PSD la CNA și acuzațiile că face campanie pentru PNL: Constituţia nu spune că preşedintele trebuie să fie mut. Cum să stau să mă uit la Lună sau la Soare?

Președintele Klaus Iohannis nu consideră că prin declarațiile făcute marți seara, prin care a criticat PSD, a laudat PNL și a îndemnat românii să iasă la vot pentru ”a scăpa definitiv de social democrați”, a făcut campanie electorală pentru liberali.

Șeful statului a spus că, potrivit Constituției, președintele României nu trebuie să fie membru de partid, dar își poate spune opinia, pentru că veghează la buna funcționare a statului.

ADVERTISING

”Cunosc foarte bine Constituţia. Preşedintele nu trebuie să fie membru de partid, dar preşedintele nu trebuie să fie mut. Cred că trebuie să îşi spună opinia. Am făcut într-adevăr afirmaţii de apreciere la activitatea PNL care s-a zbătut foarte tare, cu toate că e pandemie, criză economică.

Că nu le-a mişcat pe toate? E foarte adevărat, mai ales că a avut frâna PSD din Parlament. Ştiţi vorba românului – numai cine nu munceşte, nu greşeşte. Cred că românii se aşteaptă să le spun lucrurile acestea. Cum vă aşteptaţi să stau să mă uit la Lună sau la Soare şi să nu spun lucrurile. Eu veghez la buna funcţionare a statului în care sunt partide, autorităţi şi PSD tot a guvernat prost şi PNL tot s-a străduit foarte tare”, a declarat Iohannis.

ADVERTISING

PSD i-a făcut plângere la CNA

În ceea ce privește sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa, Iohannis spune că se simte chemat să aibă opinii în chestiuni care privesc România.

Șeful statului a precizat că va continua să facă evaluări şi referiri care au relevanţă pentru români.

”Ca preşedinte al României mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România sau viaţa românilor sau felul în care funcţionează instituţiile publice. Preşedintele României nu poate fi cenzurat politic şi, indiferent că le place pesediştilor sau nu, şi cred că nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au relevanţă pentru români. PSD s-a supărat foarte tare fiindcă aseară am fost foarte franc şi am spus lucrurilor pe nume – PSD a guvernat foarte prost”, a declarat Iohannis.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇