Iohannis: România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este principalul vinovat. Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar

Iohannis: România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este principalul vinovat. Pe 6 decembrie, trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marți seara, o nouă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a făcut și luni declarații, după o ședință pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid. Azi, însă, Iohannis nu a mai vorbit despre pandemie, tema abordată fiind una politică, mai exact alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Președintele i-a îndemnat astfel pe români să iasă la vot, pentru a ”îndepărta PSD definitiv din Parlament”.

”Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală!”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis i-a atacat din nou pe social democrați, afirmând că România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent, iar PSD este principalul vinovat.

”Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.

ADVERTISING

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine”, a afirmat Iohannis.

Potrivit șefului statului, social democrații au preferat să îndrepte banii către clientela de partid, în loc să investească în infrastructură.

Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nici o reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice”, a mai spus Klaus Iohannis.

În schimb, președintele a lăudat PNL pentru că și-a asumat guvernarea, afirmând că, deși a fost atacat din toate părțile și nu s-a bucurat de susținere parlamentară, a schimbat multe lucruri în bine.

”Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine”, consideră șeful statului.

ADVERTISING

SpotMedia.ro v-a transmis, în format LIVE TEXT, declarațiile sustinuțe de președintele Klaus Iohannis

  • A trecut, iată, un an de la alegerile prezidențiale, un an din cel de-al doilea mandat al meu de președinte al României, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor.
  • Din păcate, pandemia care a afectat radical și brutal viața oamenilor din întreaga lume nu ne-a ocolit nici pe noi.
  • Eforturile mele și ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 și pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educațional și economic.
  • La trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.
  • Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine.
  • Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nici o reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.
  • Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice.
  • Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor.
  • Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine.
  • Cu resurse limitate am demarat reforme importante care trebuie continuate. În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților.
  • România a fost scoasă de pe lista rușinii pe care ne-a inclus PSD.
  • Am obținut cel mai mare pachet de finanșare europeană din istorie.
  • Ne putem imagina catastrofa care ne aștepta dacă la guvernare era PSD. Votul de pe 6 decembrie este esențial. Prea multe generații au fost de sacrificii.
  • PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe, rămâne aceeași formațiune a baronilor roșii.
  • Parlamentarii PSD știu că nu sunt bani pentru măsurile pe care le cer. PSD încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii precum cazinouri și jocuri de noroc.
  • Acest lucru trebuie să înceteze. Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România Normală!
  • Sănătatea și edicația sunt prioritare. Pandemia ne-a arătat cât sunt de grafe deficiențele cu care ne confruntăm.
  • PSD a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, pe care l-am inițiat anul trecut, acord care include și transpunerea în legislație a interdicției celor două teme atât de dragi pesediștilor, amnistia și grațierea pentru fapte de corupție și adoptarea de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul justiției. Însă cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare voința românilor și să asigurăm criteriile de integritate în funcțiile publice.
  • Referendumul pentru justiție și alegerile prezidențiale de anul trecut au deschis calea pentru o Românie normală. Doar cu un Guvern de dreapta, susținut în Parlament, putem să continuăm schimbările care au fost începute în acest an.
  • Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm definitiv în urmă acest coșmar. Vă asigur că voi lucra alături de viitorul Guvern, pe care îl văd construit în jurul PNL.
  • PNL a avut curajul să își asume guvernarea. Am găsit împreună cu PNL resurse și soluții pentru a face cu bine acestei teribile pandemii.
  • Sunt decis să conduc acest proiect de reconstrucție națională. Sunt convins că peste 4 ani vom vedea noua față a României.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇