Iohannis: Am solicitat încetarea imediată a violenţelor la adresa protestatarilor paşnici din Belarus şi eliberarea celor reţinuţi

Iohannis: Am solicitat încetarea imediată a violenţelor la adresa protestatarilor paşnici din Belarus şi eliberarea celor reţinuţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după participarea la Consiliul European pe tema situaţiei din Belarus, că a solicitat încetarea imediată a violenţelor la adresa protestatarilor paşnici, precum şi elliberarea celor reţinuţi.

”Am participat la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferinţă, pentru a discuta situaţia îngrijorătoare din Belarus.

Am spus că fraudarea alegerilor, violenţele nu pot fi lăsate fără un răspuns din partea UE. Am solicitat încetarea imediată a violenţelor la adresa protestatarilor paşnici, precum şi elliberarea celor reţinuţi”, a spus șeful statului.

ADVERTISING

Președintele a subliniat că trebuie luate măsuri suplimentare din partea UE, inclusiv adoptarea de sancţiuni contra celor responsabili de violenţe şi de fraudarea alegerilor.

”Trebuie luate măsuri suplimentare din partea UE, inclusiv adoptarea de sancţiuni contra celor responsabili de violenţe şi de fraudarea alegerilor. E nevoie de un dialog de substanţă între autorităţile din Belarus, societatea civilă şi protestatarii paşnici”, a mai declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

La ora 13.00, şeful statului a a vut o videoconferinţă cu membrii Consiliului European.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a convocat o întâlnire prin videoconferinţă a membrilor Consiliului, pentru a discuta situaţia din Belarus. Oficialul european a precizat, luni pe Twitter, că este inacceptabilă violenţa la adresa protestatarilor, iar cetăţenii din Belarus au dreptul de a-şi alege liber liderul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇