Insulte și acuzații fără acoperire la dezbaterea pe moțiunea Bode: Analfabeți funcționali vs un hoț disperat

Insulte și acuzații fără acoperire la dezbaterea pe moțiunea Bode: Analfabeți funcționali vs un hoț disperat

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, este dezbătută luni, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, iar votul va fi dat miercuri.

La tribună au ieşit pe rând personajul principal (ministrul Bode), acuzatorul (Cătălin Drulă – USR), dar şi apărători de la PNL şi PSD.

Iată pe scurt ce a spus fiecare dintre ei, din păcate, discursul este sub nivelul unui for legislativ.

Bode zice că nişte analfabeţi funcţionali îl răstignesc în piaţa publică

  • Mă adresez, în primul rând, colegilor semnatari ai moţiunii. Este evident pentru toată lumea că aveţi idei puţine şi fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune o moţiune.
  • Recunosc că mă surprinde însă anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie. Aţi compus trei pagini în care aţi reuşit să menţionaţi Ministerul Afacerilor Interne o singură dată şi atunci greşit, dar numele unui jurnalist, Emilia Şercan, şi al USR l-aţi menţionat de 12 ori.
  • (...)Acesta este motivul adunării noastre de azi: să asistăm la abuzarea unui mecanism constituţional în scop electoral şi astfel să se mai audă de cele două formaţiuni de dezertori.
  • Până la "dezertarea" USR de la guvernare nu a interesat pe nimeni teza de doctorat
  • În ultimele luni, USR a cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ură şi acuzaţii fără temei.
  • Să ştie toată lumea cât de plini de ipocrizie şi minciună sunteţi.
  • Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate.
  • În urmă cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil electrotehnic, iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer ca şef de promoţie la Facultatea de electrotehnică şi informatică din Oradea, cu examen de licenţă 10.
  • Teza de doctorat are capitolul 5 "bazat pe experienţa acumulată şi valorificată în proiecte de lege care şi astăzi reglementează activitatea acestui domeniu important.
  • Nişte analfabeţi funcţionali încearcă mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional, unii care nu ştiu să-şi întocmească un CV, care au absolvit o facultate în doi ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studiu.
  • În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş - Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude.
  • Totul este un atac politic concertat.
  • Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de jurnalist.
ADVERTISING

Drulă acuză un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI

  • Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la 'Doi şi un sfert', omul care dacă aude 'pădure' sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu, omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI.
  • Am fi vrut să îi spunem moţiunea ruşinii, pentru că ştiţi foarte bine că este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi.
  • În octombrie, vă avertizam că vom rata Schengen pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem. Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi PNL-işti, vă ameninţă cu dosare de la 'Doi şi un sfert'.
  • Spunea preşedintele vostru, al PSD şi al PNL, preşedintele Iohannis, că hoţii în România s-au cocoţat la vârful statului. Aşa este. Iar el, Iohannis, patronează acest sistem.
  • Mai spunea acelaşi preşedinte că în politică şi dacă există o suspiciune de plagiat trebuie să te retragi, să faci un pas în spate. Astăzi avem vreo patru vicepreşedinţi ai Camerelor, premier, ministru de Interne cu mai mult decât suspiciuni de plagiat.
  • Domnul Bode spunea - plagiatul e un furt. Păi dacă e aşa, atunci, la vârful Ministerului de Interne avem astăzi un hoţ.
  • Lucian, eşti disperat, te agăţi de putere, faci rău României şi asta e problema mea şi a noastră. Faci rău unei ţări pentru care luptăm şi pe care o iubim.
ADVERTISING

PNL: Sunteţi în prăbuşire electorală, românii nu vă mai suportă

Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu:

  • Înţeleg că este dezolant scenariul pierderii susţinerii politice, al scăderii în sondaje, că este descurajator să te afli în opoziţie după ce ai făcut parte dintr-o coaliţie de guvernare în care ai avut şansa de a îmbunătăţi traiul românilor şi nu ai făcut-o. Regretele sunt tardive.
  • Modul de acţiune din prezent, scandalul, este înjositor. Asta ştiţi să faceţi, dragi colegi de la USR, scandal şi atât.
  • Sunteţi în prăbuşire electorală, românii nu vă mai suportă modul de a acţiona şi singurul scop al scandalurilor pe care le faceţi zilnic este salvarea partidului de la scufundare în irelevanţă.
  • Azi, USR aduce pentru a câta oară scandalul în Parlament folosindu-se de instrumentul moţiunii simple.
  • În tot acest timp, USR ignoră în mod voit faptul că, sub conducerea lui Lucian Bode, Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie cu adevărat performantă, iar moţiunea pe care o avem astăzi în faţă nu constituie decât un efort de destabilizare a uneia dintre cele mai competente structuri guvernamentale care dă dovadă de rezilienţă, echilibru şi profesionalism, dar şi un efort de lezare a imaginii ministrului Lucian Bode, care a preluat mandatul într-un moment critic pentru ţara noastră.
  • Principiul USR este cunoscut - dacă nu poţi construi, distruge.
  • Starea de urgenţă, iar mai apoi starea de alertă au mobilizat toate organele statului în jurul a două scopuri - protecţia cetăţeanului şi prevenirea răspândirii virusului. Rolul Ministerului Afacerilor Interne a fost esenţial în fiecare etapă a luptei împotriva Covid-19, întreg personalul în alertă maximă asigurându-se că măsurile adoptate sunt respectate şi virusul nu va produce şi mai multe victime.
ADVERTISING

PSD: Aţi băgat 2 milioane de euro în această campanie de denigrare de presă

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis:

  • Trebuie să scoatem în evidenţă faptul că sunt foarte puţine de spus despre această moţiune simplă împotriva Ministrului de Interne, atât pentru faptul că textul acesta este unul mediocru, prezentat mediocru şi susţinut de cei care au depus această moţiune într-o formă mai puţin energică decât ne-am fi aşteptat la o moţiune mult anunţată luni de zile sau săptămâni înainte.
  • Înseamnă pe deducţie logică faptul că nu aveţi nimic a-i reproşa domnului Lucian Bode în ceea ce priveşte mandatul de ministru de Interne al României, pentru că altfel aţi fi spus acolo şi ceea ce vă deranjează, inactivitatea domniei sale.
  • Aţi făcut referire în schimb la acele acuzaţii de plagiat şi, bineînţeles că într-un stat de drept, într-o ţară democratică, deciziile sau verdictele nu le dau nici jurnaliştii, nu le dau nici politicienii şi e bine să fie aşa şi să dea o instanţă.
  • Eu cred că cel mai bine ar fi să aşteptăm deciziile instanţelor, cei care sunt specialişti în domeniu, să ne spună adevărul, dar dacă tot vă place teoria aceea că fiecare acuzaţie trebuie să fie urmată de o demisie, nu pot să nu-mi amintesc câteva nume celebre din USR care sunt acuzate în aceste momente de diferite fapte şi poate că ar trebui să începeţi dumneavoastră cu exemplul de a-i face să demisioneze (Clotilde Armand, Allen Coliban, Dan Barna).
  • Nu vreau să creez o polemică, spuneam că textul este mediocru (...). Este regretabil că o generaţie de oameni politici, generaţia mea, care au reuşit să convingă la un moment dat electoratul, înţelege să facă politică în felul acesta.
  • Vă invit, stimaţi colegi de la USR, să vă uitaţi la dezbaterile parlamentare ale anilor '90, unde oameni care erau crescuţi în cu totul şi cu totul alte vremuri şi au avut activitatea în comunism erau în cadrul dezbaterilor mult mai aşezaţi, mai verticali, aplicaţi, tehnici, fără atacuri la persoană, fără mizerii.
  • Aţi băgat 2 milioane de euro în această campanie de denigrare de presă împotriva ministrului de Interne.

*Declaraţii preluate şi prelucrate de la Agerpres


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇