Ilie Bolojan critică coaliția PSD-PNL-UDMR și face un anunț neașteptat

Ilie Bolojan critică coaliția PSD-PNL-UDMR și face un anunț neașteptat

Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți lideri ai PNL, critică coaliția PSD-PNL-UDMR pentru că s-a limitat la a administra țara și nu a început reforme vitale pentru țară. El consideră că politicienii sunt cei responsabili de prima grevă generală a cadrelor didactice din ultimii 18 ani. Și face un anunț neașteptat despre posibilitatea de a prelua o funcție în administrația centrală din Capitală.

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat Europa Liberă România.

  • Despre guvernarea PSD-PNL-UDMR - „E clar că se putea face mai mult în administrarea țării și se putea face mult mai mult în ceea ce privește reformele și lucrurile care puteau fi făcute datorită forței acestei coaliții. Adică n-ai niciun argument.” În România, s-au acumulat tensiuni care „puteau fi atacate, puteau fi dezamorsate de către această Coaliție care are două treimi și din păcate, din acest punct de vedere, se putea face mult mai mult.“
  • Despre schimbarea guvernului: Dacă schimbarea Guvernului nu se realizează în cursul lunii iunie, atunci „rotativa” nu se mai poate face până la toamnă. „Există niște termene până la care dacă guvernul nu este validat de Parlament, va trebui să se facă această înlocuire după vacanța parlamentară. Sper că în cursul lunii iunie să se întâmplă aceste lucruri pentru că, altfel, discutăm doar de ce se va întâmpla din toamnă încolo”.
  • Despre soarta PNL: PNL are acum o cotă de aproximativ 20% în sondaje, dar ea poate scădea până la alegerile de anul viitor dacă miniștrii neperformanți nu sunt schimbați, nu se fac reformele care vor aduce bani României și nu se finalizează investiții. PNL nu ar trebui să iasă de la guvernare dar anul viitor, liberalii ar trebui să candideze singuri și nu în alianță cu PSD.
  • Declarație surpriză: Întrebat dacă este dispus să preia din nou o funcție în administrația centrală, la București, anul viitor, Ilie Bolojan admite că s-ar putea gândi la această posibilitate.
  • Avertisment: Fară reformarea sistemului public, România poate ajunge peste un deceniu să aloce toate sumele încasate pentru plata pensiilor, iar până atunci investițiile demarate cu bani comunitari se vor bloca. Odată cu ele, administrații și firme riscă insolvența.
  • Mesaj pentru clasa politică: „Dacă 80% dintre români cred că țara se mișcă într-o direcție proastă, ar trebui să nu mai fim liniștiți. Deloc!”
ADVERTISING

Interviul integral pe Europa Liberă România.

De 30 de ani în PNL, Ilie Bolojan acuză Guvernul Ciucă de ratarea marilor reforme


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇