Huiduieli pentru AUR la Timișoara: Aprind lumânări pentru victimele Revoluției, dar au torționari comuniști în partid

Huiduieli pentru AUR la Timișoara: Aprind lumânări pentru victimele Revoluției, dar au torționari comuniști în partid

Liderul AUR, George Simion, care s-a aflat, miercuri, la Timişoara pentru a se întâlni cu simpatizanţii partidului pe care îl conduce şi pentru a depune candele pe treptele Catedralei Mitropolitane, în memoria eroilor căzuţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, a fost huiduit de mai mulţi timişoreni, printre care şi revoluţionari.

În timp ce George Simion se adresa simpatizanţilor AUR, câţiva timişoreni aflaţi în Piaţa Victoriei, între care mai mulţi revoluţionari, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de prezenţa celor de la Alianţa pentru Unirea Românilor în faţa Operei, simbol al Revoluţiei de la Timişoara.     

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Timişorenii au încercat să oprească discursul liderului AUR, în timp ce jandarmii au făcut un cordon între simpatizanţii AUR şi contestatari, în încercarea de a preveni incidentele.  

„Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Ruşine să vă fie, tâlharilor!”, ”Nenorocitule”, „Provocator nenorocit”, s-a strigat din mulţime la adresa lui George Simion, care şi-a continuat discursul.    

In aceasta seara o mână de timișoreni vertebrați și cu conștiință au reușit să strice planurile pubelarzilor A.U.R. de a…

Posted by Corneliu N. Vaida on Wednesday, December 16, 2020

„Nu am altceva de făcut decât să stăm alături de oamenii oneşti. Vă mulţumesc, oameni de bună credinţă! (…) Noi suntem AUR, suntem pe drumul drept, ne bazăm pe fiecare dintre voi, rămânem aşa cum ne cunoaştem de 15 ani. Vin la Timişoara an de an pentru a marca Revoluţia”, a declarat George Simion, care, însoţit de simpatizanţi, a plecat mai apoi spre Catedrala Mitropolitană pentru a aprinde candele în memoria eroilor căzuţi în timpul evenimentelor din Decembrie 1989.  

Organizatorii mitingului AUR au îndemnat oamenii din Timişoara să participe în 22 decembrie, la Bucureşti, la comemorarea eroilor Revoluţiei de la Popeşti Leordeni, locul în care a fost aruncată cenuşa martirilor arşi la crematoriul din Capitală în acele zile.  

Societatea Timişoara a transmis, miercuri, un protest faţă de intenţia liderului Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluţiei de la Timişoara.

Reprezentanţii societăţii acuză că doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei – Francisc Tobă şi Nicolae Roman – au ajuns parlamentari AUR, iar fără a se dezice de ei şi fără a le cere demisia, Simion nu va putea participa la manifestări.  

Simion nu a participat la manifestările organizate la Timişoara pentru comemorarea Revoluţiei.

Citește și: