Guvernul este obligat de instanță să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5

Guvernul este obligat de instanță să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5

Guvernul a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti să organizeze alegeri la Primăria Sectorului 5, unde nu mai este primar din luna mai a anului trecut, când fostul edil, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, instanța a dat câștig de cauză candidatului USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, care a solicitat în justiție ca Guvernul să fie obligat să organizeze alegeri la primăria de sector, potrivit legii.

ADVERTISING

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat acestuia câştig de cauză, motivînd că au fost încălcate prevederi din Codul administrativ care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului.

"Instanţa confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă şi Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile şi Constituţia României şi să nu mai blocheze dreptul cetăţenilor Sectorului 5 de a-şi alege primarul", a declarat Alexandru Dimitriu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anul trecut, în septembrie, candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Lucian Bode, Toni Greblă și Constantin Mititelu Buică, pentru că nu au organizat alegeri pentru PS 5.

Deși i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligația pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, spunea, la acel moment, Alexandru Dimitriu pe Facebook.

ADVERTISING

Cristian Popescu-Piedone a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv, în luna mai, la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv.

Înainte de aflarea verdictului final, Piedone i-a delegat atribuțiile de primar viceprimarul Mircea Horaţiu Nicolaidis. Această delegare nu se poate întinde pe mai mult de 6 luni, potrivit legii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇