Alexandru Dimitriu (USR) şi-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 5, despre care a spus că este blestemat în ultimii 20 de ani şi că s-a pogorât un blestem al infracţiunilor şi al corupţiei asupra sa.
”În acest moment putem schimba soarta sectorului nostru. Alegerile care vin, scrutinul pe care îl avem în faţă nu este despre alegerea răului mai mic, este despre Sectorul 5 şi despre responsabilitate”, a declarat Dimitriu citat de News.ro.
Candidatul USR a precizat că nu toţi candidaţii sunt la fel şi a menţionat că, ”din păcate, Sectorul 5 este blestemat în ultimii 20 de ani”. ”S-a pogorât un blestem al infracţiunilor şi al corupţiei”, a mai spus el, adăugând că în ultimii 20 de ani sectorul a avut doar primari condamnaţi penal sau cercetaţi penal, şi i-a enumerat pe Marian Vanghelie, Daniel Florea şi Cristian Popescu Piedone, ”toţi din PSD sau susţinuţi de PSD”.
”Acest stil de a face politică trebuie să dispară. Alternativa este clară, este evidentă. Vorbim de o administraţie în care legea trebuie să domnească”, a subliniat candidatul USR.
Dimitriu a mai afirmat că fără profesionalism nu există nicio şansă de a schimba faţa Sectorului 5.
”Alexandru îşi doreşte ca administraţia locală să îndeplinească trei criterii majore: bun-simţ, empatie şi profesionalism”, a spus şi preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, prezent la eveniment.
El a precizat că USR are 41 de primari.
”Avem cea mai bună ofertă de politici publice, cele mai bune politici de absorbţie a fondurilor europene. USR a făcut PNRR-ul pe care cei care sunt acum la putere nu sunt în stare să îl implementeze”, a declarat Drulă, precizând că USR este singurul partid care poate oferi modernizare României.
Cine e Alexandru Dimitriu
Alexandru Dimitriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada în care USR s-a aflat la guvernare. În prezent este liderul grupului consilierilor locali USR Sector 5.
S-a născut în iunie 1981, în Bucureşti, este doctor în drept (tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti).
Totodată este absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale de la ASE (2000 - 2004). Începând din anul 2007 este avocat în Baroul Bucureşti.
Dimitriu pare că a început de săptămâna trecută să-și facă campanie.
„Cum ar fi dacă primarul Sectorului 5 ar fi avocatul cetățenilor? Cum ar fi dacă drepturile și interesele dvs., ale familiei dvs., ale vecinilor dvs., ar fi principala preocupare a primarului și a tuturor celor care lucrează în Primăria Sector 5? Ar fi ciudat și imposibil de imaginat?
Ar însemna ca primarul să își respecte jurământul pe care îl depune la momentul preluării mandatului: 𝐽𝑢𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̧𝑖𝑎 𝑠̧𝑖 𝑙𝑒𝑔𝑖𝑙𝑒 𝑡̧𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑠̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐, 𝑐𝑢 𝑏𝑢𝑛𝑎̆-𝑐𝑟𝑒𝑑𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆, 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑠𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠̧𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑐𝑒𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑖𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑆𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 5.
Vă propun să încercați să vă imaginați cum ar fi și să dați o șansă schimbării reale a modului în care banii dvs. sunt administrați în Sectorul 5. Schimbarea e în mâna curajoșilor. Deja știm ce le poate pielea celor care conduc de 22 de ani sectorul nostru”, a scris el pe Facebook.
Care e situația la Sectorul 5 și când vor fi alegeri
Cristian Popescu-Piedone a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv.
Înainte de aflarea verdictului final, Piedone i-a delegat atribuțiile de primar viceprimarul Mircea Horaţiu Nicolaidis. Această delegare nu se poate întinde pe mai mult de 6 luni, potrivit legii.
La acest moment, în teorie, ar trebui să fie organizate alegeri anticipate, iar pentru asta prefectul Capitalei, proaspăt-numitul Toni Greblă, trebuie să facă o solicitare către Guvern.
Însă legea nu prevede o obligație a prefectului de a face această solicitare. Astfel, rămâne de văzut dacă și când vor fi organizate alegeri anticipate parțiale (exclusiv pentru funcția de primar vacantă) în Sectorul 5.