Guvernatorul statului New York va primi un Emmy pentru conferinţele de presă despre coronavirus

Guvernatorul statului New York va primi un Emmy pentru conferinţele de presă despre coronavirus

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, va primi un premiu Emmy pentru ”felul magistral în care a folosit televiziunea” în timpul pandemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut vineri de Academia Internaţională de Arte şi Ştiinţe ale Televiziunii, potrivit DPA.

Guvernatorul, al cărui frate, Chris, prezentator al postului de televiziune CNN a fost recompensat de asemenea cu mai multe trofee Emmy, va primi International Emmy Founders Award în semn de ''recunoaştere a felului în care şi-a exercitat autoritatea în timpul pandemiei de COVID-19, precum şi a felului magistral în care a folosit televiziunea pentru a informa şi linişti oamenii din diferite părţi ale lumii'', a precizat Academia într-un comunicat.

ADVERTISING

De la începutul lunii martie, Cuomo a susţinut 111 informări zilnice de presă consecutive pentru a oferi publicul date în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus după ce statul pe care îl guvernează a devenit primul epicentru al pandemiei de pe teritoriul Statelor Unite.

Zeci de milioane de oameni au urmărit conferințele

Potrivit Academiei, conferinţele de presă au fost urmărite în total de 59 de milioane de telespectatori.

Comunicările au inclus şi mărturisirea emoţionantă, la începutul lui aprilie, despre infectarea cu noul coronavirus a fratelui său, Chris.

ADVERTISING

''Cele 111 conferinţe zilnice ale guvernatorului au avut un rezultat atât de bun întrucât pur şi simplu acesta a creat spectacole de televiziune, cu personaje, replici şi poveşti despre succes sau eşec'', a precizat preşedintele Academiei, Bruce Paisner.

''Oameni din întreaga lume au urmărit ca să afle ce se întâmplă, iar rezistenţa New York-ului a devenit un simbol al hotărârii de a riposta'', a mai spus acesta.

Până în prezent, peste 584.000 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus pe teritoriul statului New York, înregistrându-se mai mult de 26.000 de decese.

ADVERTISING

Statele Unite, cu o populaţie de circa 330 de milioane de locuitori, este naţiunea cu cele mai multe decese şi cazuri înregistrate pe plan global, raportând peste 252.500 de decese şi 11,7 milioane de infectări de la debutul pandemiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇