Grindeanu insistă că metroul nu are ce căuta la Transporturi, ci la PMB: Penalitățile pentru întârzieri depășesc 20 de milioane de euro

Grindeanu insistă că metroul nu are ce căuta la Transporturi, ci la PMB: Penalitățile pentru întârzieri depășesc 20 de milioane de euro

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că penalitățile pentru întârzierea livrării garniturilor de metrou depășesc, în acest moment, 20 de milioane de euro.

„Să știți că în acest moment penalitățile, conform contractului, pentru că ele trebuiau să înceapă să fie livrate și n-au fost, depășesc 20 de milioane de euro. Eu n-am altă pârghie, și eu și colegii mei și de la metrou și de la minister, decât să aplicăm prevederile contractului”, a spus Grindeanu, întrebat pe acest subiect.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor susține că explicațiile companiilor pentru astfel de întârzieri sunt diverse.

„Explicațiile companiilor care trebuie să livreze aceste garnituri fie de metrou, fie de tren, variază, de la războiul din Ucraina și rutele respective sau anumite legături comerciale până la lucruri mai simple. Pe mine, pe colegii mei, și mai ales pe cetățeni aceste lucruri nu ne interesează și atunci vor plăti dacă nu s-au ținut de termenii contractului”, a spus Grindeanu.

Totodată, ministrul Transporturilor a folosit acest prilej pentru încă un atac la Nicușor Dan, despre care a spus că refuză să preia în gestiunea PMB metroul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Am anunțat nu o dată, ci de mai multe ori, locul metroului nu este la Ministerul Transportului, este la Primăria generală a Capitalei. Eu îl rog de doi ani pe Nicușor Dan să preia metroul. Sunt absolut uimit, e singurul primar de după Revoluție care n-a vrut și nu vrea să preia metroul”, a spus Sorin Grindeanu.

El susține că nu se poate vorbi de un sistem integrat de transport în Capitală fără metrou.

„Nu poți să discuți despre un sistem integrat de transport în București fără metrou. Iar din acest punct de vedere, metroul trebuie să meargă la primărie. Nu înțeleg de ce refuză”, a mai declarat Grindeanu, care l-a invitat din nou pe primar să preia metroul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇