Grindeanu gafează de față cu Ciucă! Voia să spună altceva, dar a ieșit: Domnul prim-ministru a minţit

Grindeanu gafează de față cu Ciucă! Voia să spună altceva, dar a ieșit: Domnul prim-ministru a minţit

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a făcut o gafă, joi, în conferinţa de presă susţinută alături de premierul Nicole Ciucă, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, unde vorbea despre importanţa contractului de modernizare şi extindere a Aeroportului din Craiova.

Domnul prim-ministru a minţit… ăăă… a amintit şi de vizita noastră pe tronsonul II al drumului expres Piteşti -Craiova”, a spus Grindeanu.  

Cei doi oficiali din Guvern participau la semnarea acordului pentru extinderea şi modernizarea  Aeroportului Internaţional Craiova, proiect finanţat din fonduri europene.   

ADVERTISING

„Suntem optimişti că în prima jumătate a acestui an tronsonul II va fi dat în folosinţă”, a spus ministrul Transporturilor, precizând că speră ca mobilizarea constructorului, care e acelaşi pe etronsoanele doi, trei şi patru, să se menţină.  

”La tronsonul unu nu este un ritm care să ne mulţumească”, a menţionat Sorin Grindeanu.  

Premierul Nicolae Ciucă tocmai apreciase cât de bine merge treaba pe șantier și oferise câteva informații despre PNRR, înainte de gafa lui Sorin Grindeanu.

”Nu cred că trebuie să insist pe ceea ce înseamnă economia de trafic al pasagerilor, în regiune, legăturile şi conexiunile cu ţara şi cu celelalte ţări din Europa, este cât se poate de clar că era nevoie de această modernizare. Faptul că s-a reuşit ca proiectul să fie susţinut din fonduri europene, aproximativ 400 de milioane sunt bani europeni, este de asemenea important”, a afirmat prim-ministrul. 

ADVERTISING

Premierul a mai declarat că este momentul că instrumentalizăm partea de proiecte europene, astfel încât să mărim capacitatea de absorbţie la nivel naţional.

Avem tot ceea ce înseamnă buget şi plan pentru aceste fonduri, din păcate absorbţia nu a fost cea care ne-am dorit să o avem. Dacă există o centralizare excesivă a componentei de proiecte şi şi execuţie, şi dacă nu  cumva să procedăm la descentralizare şi să autorizăm ca la nivel regional, local, să poată să fie preluată din această presiune a activităţilor legate de partea de proiectare, concept şi execuţie. Prin Ordonanţa legată de PNRR am urmărit ca, prin reglementare, să se descentralizeze o parte din aceste proiecte, cel puţin pe educaţie, social şi sănătate, să fie preluate şi de autorităţiel regionale şi să facilităm absorbţia de fonduri europene”, a mai spus premierul. 

ADVERTISING

Vezi la minutul 18:00 gafa lui Grindeanu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇