George Simion acuză USR, după episodul „A venit un prost la mine să mă întrebe de ce țin cu rușii". UPDATE Bărbatul agresat îi dă replica (Video)

George Simion acuză USR, după episodul „A venit un prost la mine să mă întrebe de ce țin cu rușii". <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Bărbatul agresat îi dă replica (Video)

George Simion vine cu explicaţii şi acuzaţii la adresa USR, după ce ar fi agresat un tânăr la Festivalul „Micul de Aur”, sâmbătă seara, la Bucureşti.

Totul a început când un bărbat s-a apropiat de liderul AUR și l-a întrebat „cum e să fii rusofil?”.

Iată dialogul dintre cei doi, care începe cu replica lui Simion:

- Știi cum e... ai venit la mine la festival și, în loc să mănânci mici, întrebi prostii...

- Am mâncat mici...

- Du-te, mai mănâncă mici!

- Cum e să țineți cu rușii, cum vă simțiți? Sunteți live pe Facebook!

- Bravo, foarte bine. A venit un prost la mine să mă întrebe de ce țin cu rușii ...

- Ooo, faceți un român prost?

- Păi, tu ești român? Da, get-beget.

- Bravo, păi avem și deștepți, și proști.

- A, ce frumos, și rușii cum sunt?

La acest moment, George Simion lovește telefonul celui care-l filma. „Vrei să mai pun o dată mâna pe tine?”, întreabă liderul AUR, după care înregistrarea se oprește.

ADVERTISING

Tânărul a relatat pentru Aktual24 ca Simion l-a şi bruscat, l-a prins de braţ şi a încercat sa îi smulgă telefonul.

Simion acuză USR

Ulterior, George Simion a venit cu propria versiune a întâmplării, în care acuză că persoanele care au generat scandalul sunt membri USR.

„În legătura cu filmarea de la Festivalul Micul de Aur în care sunt făcut cu ou și cu oțet de către un domn care a prezentat povestea denaturat, încercând să arate că ar fi fost victima unei agresiuni din partea mea, țin să fac câteva lămuriri, mai ales că am aflat ulterior că persoanele care au generat scandalul de sâmbătă seara sunt membri USR.

ADVERTISING

Aceștia sunt: Marian Petcu (cel care făcea semne obscene în mod insistent), Ioana Popescu și Alexandra Iordăchescu – toți useriști convinși așa cum reiese de pe paginile lor sociale.

  1. Acel domn a încercat în repetate rânduri să mă provoace (unele dintre aceste încercări fiind vizibile și pe filmare), venind cu telefonul în mână și aruncând fel de fel de acuze la adresa mea. Înainte de acest episod, domnul în cauză a încercat în mod insistent, împreună cu prietenii săi #rezist, să vină la masa la care stăteam alături de mai multe persoane, arătând semne obscene și aducând injurii.
  2. Se poate observa, tot pe filmare, faptul că atitudinea mea a fost una relaxată. Chiar stăteam de vorbă cu o persoană în momentul în care acest individ, care a îmbrăcat ulterior haina de victimă, a venit în dreptul meu iarăși să mă întrebe tot felul de prostii și să mă acuze de tot felul de bazaconii.
  3. Legat de presupusa agresiune: în momentul în care l-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez! Sunt foarte mulți martori care pot confirma spusele mele, tehnicile de manipulare folosite de experții în propagandă #rezist nu stau în picioare, nu a existat nicio agresiune, ci doar un grup foarte gălăgios care ne invada spațiul privat, mie, soției mele și prietenilor cu care eram", a scris Simion pe site-ul care îi poartă numele.
ADVERTISING

Bărbatul agresat îi dă replica: Minte, nu sunt membru USR

Luni dimineață, bărbatul agresat la festivalul din weekend a contactat redacția SpotMedia.ro pentru a-i transmite lui Simion un drept la replică.

El a solicitat să-i fie asigurat anonimatul, așa că nu îi vom publica numele, însă am verificat că este vorba despre persoana care se afla în spatele camerei.

Bărbatul îl acuză pe George Simion că minte și răspunde, punct cu punct, acuzațiilor liderului AUR.

„1. Eu nu l-am jignit pe dumnealui, nu l-am înjurat, nu l-am făcut prost și nu i-am spus, cum se poate auzi pe înregistrare, 'dacă mai vrei mai pun mâna pe tine, fu….'.

2. Am fost agresat și nu 'm-a atins cu calm pe mână', ci a vrut să SMULGĂ telefonul, prinzându-mă și de mână - am și eu martori, bineînțeles, prieteni cu care am fost la festival.

3. Chiar și dacă, conform dumnealui, 'a pus mâna pe telefon cu calm', este la fel de ilegal și ar trebui ca românii să înțeleagă că nu este normal sa încerci să smulgi, 'chiar și cu calm', obiecte din posesia altor persoane. Există, în acest sens, și un articol în Codul Penal intitulat 'Furt sau tentativă de furt'. Normal ar fi fost ca domnul Simion, persoană recunoscută de altfel în spațiul public pentru filmările agresive din Parlament, să încheie conversația politicos, maxim să întoarcă spatele sau, dacă CHIAR se simțea agresat, să cheme forțele de ordine.

4. Nu a fost nimic pregătit, a fost totul spontan - am întreaga înregistrare, bineînțeles, și în secundele de dinainte de a-l interpela pe domnul Simion se aude cum discutăm 'ce să îi zicem?!'.

5. Ulterior am fost acuzat(i) de membri AUR că 'i-am vorbit FOARTE urât domnului Simion, așa ceva nu se face!', deși, după cum se poate auzi, nu eu am fost cel care a folosit apelative.

6. Subliniez că NU sunt membru al vreunui partid politic și, implicit, NU sunt membru USR.

7. Domnul Simion continuă să mintă în ceea ce privește faptul că el/partidul său ar fi organizat festivalul”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇