Geoană rămâne Nr. 2 în NATO până în 2023

Geoană rămâne Nr. 2 în NATO până în 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcţie a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.

„Sunt onorat de decizia secretarului general Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023”, a scris Mircea Geoană, pe contul său de Facebook.

„Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcţia de secretar general adjunct al NATO. O mare onoare, dar şi o provocare să fiu primul lider din centrul şi estul Europei care ocupa o astfel de funcţie”, a amintit Geoană, subliniind că „au fost doi ani intenşi, plini de provocări, dar şi de mari satisfacţii”.

El afirmă că prin prelungirea mandatului va „putea să contribuie la negocierea, adoptarea şi implementarea noului Concept Strategic şi a agendei NATO 2030”.

„Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianţei noastre la un mediu de securitate profund modificat şi să continuăm să protejăm în faţa oricărei ameninţări securitatea şi prosperitatea celor 30 de naţiuni aliate şi a celor 1 miliard de cetăţeni, de a căror încredere depinde în mod esenţial succesul nostru comun”, mai scrie secretarul general adjunct al NATO în mesajul său.

Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcția de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoarea, dar și o…

Publicată de Mircea Geoana pe Vineri, 15 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇