Fostul lider sindical al polițiștilor ajuns deputat prin PSD s-a înscris în AUR

Fostul lider sindical al polițiștilor ajuns deputat prin PSD s-a înscris în AUR

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a anunţat luni în plenul Camerei Deputaţilor că s-a înscris în AUR.

„Începând de astăzi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar AUR în Camera Deputaţilor”, a spus Dumitru Coarnă de la tribuna plenului.

Fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă a fost ales deputat de Călăraşi, pe listele PSD. În luna aprilie, acesta a fost exclus din grupul PSD, după ce a participat la o întâlnire cu ambasadorul Rusiei în România.

ADVERTISING

La scurt timp, preşedintele PSD a anunţat că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă.

„O să luăm act de aceste documente şi cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie, având un dialog cu un stat agresor şi asupra unui stat suveran. Este exclus ca eu să îmi schimb poziţia în ceea ce priveşte pe domnul Coarnă”, a explicat atunci liderul PSD Marcel Ciolacu decizia partidului de a-l exclude.

Ulterior, Coarnă a participat alături de AUR la protestul din fața Parlamentului din 10 mai, unde au avut loc numeroase acte de violență.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coarnă s-a pensionat din Poliție la 45 de ani. Potrivit celei mai recente declarații de avere postate pe site-ul Camerei Deputaților, pe lângă salariul de deputat de aproape 11.000 de lei pe lună, el mai încasează și o pensie de aproape 5.500 de lei pe lună. Ca o comparație, indemnizația președintelui României este de 15.162 de lei pe lună, deci veniturile lui Coarnă sunt mai mari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇