Florin Cîțu îl susține pe Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor

Florin Cîțu îl susține pe Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor

Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă că îl susţine pe Dan Vâlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

„Am să îi cer domnului preşedinte (al PNL, Ludovic Orban – n.red.) să convoace Biroul Politic Naţional. Am o propunere. Am văzut că domnia sa a făcut deja câteva propuneri în spaţiul public. Am şi eu o propunere – propunerea mea este Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat premierul Florin Cîţu, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că miercuri, cel mai probabil, va fi organizaă ședinta Biroului Politic Național al PNL, la care se va lua decizia.

ADVERTISING

Florin Cîțu a preluat interimatul de 45 de zile la șefia Ministerului Finanțelor prin decretul semnat de președintele Iohannis în data de 8 iulie, după revocarea lui Alexandru Nazare (PNL).

"Voi rămâne acolo 45 de zile, după aceea vom avea un ministru (…). Vom avea o discuţie, sunt mai multe persoane la care mă gândesc", a declarat în urmă cu două săptămâni Florin Cîţu, la Digi 24.

De profesie economist și având cu doctorat obținut la Universitatea de Vest din Timișoara (2016), Dan Vîlceanu este considerat a fi mâna dreaptă a premierului, el fiind și șeful său de campanie în cursa pentru președinția partidului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În iulie, Dan Vâlceanu a fost ales preşedinte al PNL Gorj, prilej cu care Florin Cîţu declara: ”Dan este prietenul şi colegul meu, de când am intrat în Parlament, în 2016”.

”Felicitări! Dane, mulţumesc pentru tot sprijinul tău! Erai în echipa câştigătoare de mult timp! Câştigăm pe 25 septembrie! Câştigăm big time”, a scris atunci pe Facebook Florin Cîțu.

Zilele trecute, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că prim-ministrul trebuie sa se supună deciziei forurilor de conducere din PNL, care trebuie sa propună un nume pentru Ministerul Finanţelor, după o decizie luată în Biroul Politic Național, care încă nu a fost convocat

ADVERTISING

"Trebuie să respecte decizia Partidului Naţional Liberal, este obligat, este premierul care reprezintă şi care este susţinut de PNL”, a subliniat Ludovic Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇