Florin Cîțu a numit șef la Garda de Mediu, în locul lui Octavian Berceanu

Florin Cîțu a numit șef la Garda de Mediu, în locul lui Octavian Berceanu

Florin Cîțu a numit-o, miercuri, pe Marioara-Artemis Gătej în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Decizia prim-ministrului interimar a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Postul este liber din 20 septembrie, de când Florin Cîțu l-a dat afară pe fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, ca parte a acțiunii de eliminare din administrație a tuturor celor numiți din partea USR.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu”, a spus, la acel moment, Octavian Berceanu.

ADVERTISING

Ulterior, funcția a fost deținută interimar de Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat. Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia. Fusese numit în luna martie la Garda de Mediu, la fel ca Berceanu.

Ieri, Octavian Berceanu a postat imagini cu fumul provocat de arderile ilegale de deșeuri de la marginea Capitalei, care au fost reluate, după ce Florin Cîțu l-a schimbat din funcție. „Fumurile se văd de pe Parlament şi totuşi nimeni nu-şi mişcă fundul puturos de politician”, a comentat Berceanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marioara-Artemis Gătej a mai ocupat această funcție, în februarie 2020, fiind numită de Ludovic Orban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇