Firea preia la Familie acțiunile statului la BTT. Opoziția denunță un tun imobiliar

Firea preia la Familie acțiunile statului la BTT. Opoziția denunță un tun imobiliar

Ministerul Familiei, care tocmai a fost înființat și care este condus de Gabriela Firea, a primit acțiunile statului la BTT, printr-o ordonață de urgență semnată joi de premierul Nicolae Ciucă.

Este chiar prima ordonanță de guvern de anul acesta, care modifică și completează niște acte normative mai vechi.

Printre acestea, „o altă modificare se referă la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care va prelua pachetul de acțiuni deținut de stat la societatea „Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” -S.A. Bucureşti de la Ministerul Tineretului și Sportului”, informează Guvernul României.

ADVERTISING

Deputatul USR Denisa Neagu atrage atenția că este vorba despre pachetul de acţiuni de aproape 88% al statului la BTT, care îi oferă Gabrielei Firea o bază patrimonială importantă: Hotelul Forum, Teatrul de vară, precum și zeci de apartamente, spații și terenuri din Costinești, undele fiind chiar pe faleză, precum și obiective BTT din multe alte orașe.

„În textul ordonanței de urgență se menționează că transferarea acestui pachet de acțiuni este ”imperios necesară (...) în caz contrar fiind pusă în pericol realizarea obiectivelor incluse în Programul de Guvernare cu privire la tineret”. Această exprimare bombastică nu justifică nici pe departe transferul controlului majoritar la noul minister.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O astfel de cedare ar fi trebuit să se facă în baza unei analize temeinice și pe baza unui plan de folosire a activelor BTT foarte clar. Acestea, din păcate, nu există”, spune Denisa Neagu.

USR spune că este vorba, de fapt, despre „primul tun imobiliar al Gabrielei Firea din poziția de ministru”.

Aici puteți consulta textul ordonanței:

V.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇