Firea avansează o teorie despre care susține că ar duce la anularea alegerilor locale

Firea avansează o teorie despre care susține că ar duce la anularea alegerilor locale

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, care a pierdut alegerile, susţine că parcursul său politic a fost „deviat” de ceea ce a numit un „furt masiv” la scrutinul din 27 septembrie. Ea avansează ideea conform căreia softul folosit la alegeri să fie analizat de un expert independent, susţinând că, dacă s-ar face acest lucru, s-ar ajunge la anularea alegerilor.

„Rămâne să fim îngrijoraţi pentru ceea ce se va întâmpla la alegerile parlamentare pentru că am înţeles că acesta a fost doar un exerciţiu, acum, un fel de repetiţie cu costume, cum se spune în teatru. La parlamentare probabil vor dori să fure şi mai mult astfel încât să-şi asigure, prin fraudă, o majoritate parlamentară consistentă în zona de dreapta”, afirmă Gabriela Firea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic, cel puţin, a câştigat. Dar cred că cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu a fost deviat de furtul care s-a înregistrat la urne în municipiul Bucureşti şi probabil şi în alte locuri din ţară, dar lumea s-a temut să mai vorbească. De acea, din respect faţă de români, din respect pentru bucureşteni, trebuie să se afle adevărul, să vedem dacă el va fi consfinţit şi de către instituţiile statului, dacă nu, totdeauna va rămâne o pată pentru ceea ce s-a întâmplat în această perioadă.

Ne vin din ce în ce mai multe informaţii, nu doar de la Sector 1, ci şi de la alte sectoare, am verificat copiile proceselor verbale de la toate secţiile din municipiul Bucureşti după noaptea alegerilor, sunt foarte multe erori semnalate, procese verbale semnate în alb, care au fost completate ulterior de către şefii secţiilor membri PNL; de asemenea procese verbale modificate, au fost iniţial scrise cu pixul şi apoi modificate cu carioca”, a afirmat Gabriela Firea, duminică seară, la România TV.  

Aceasta a vorbit şi despre softul folosit la scrutinul din 27 septembrie, spunând că ar fi fost clonat în unele secţii de votare din Sectorul 1. 

„Mai nou, de la avocaţii care lucrează acum pentru a se afla adevărul la Sectorul 1, aflăm că au fost în multe secţii de votare clone ale softului care practic au făcut posibil ca persoane bine înşurubate, în noaptea alegerilor şi ulterior, să modifice cifre în avantajul celorlalţi candidaţi, atât la primar general, cât şi la primari de sectoare. Cui foloseşte acest furt? Este evident. Foloseşte actualei puteri care a vrut să aibă în aceeaşi mână politică şi preşedinţia ţării şi Guvernul şi Primăria Capitalei”, a mai afirmat Firea. 

Ea a avansat ideea conform căreia un expert independent ar putea să facă o expertiză softului folosit la scrutinul din 27 septembrie. „Eu cred că în acest moment România este la o răscruce din punct de vedere democratic (…) Inclusiv solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS care a fost folosit de către AEP, pentru că practic STS-ul a asigurat suportul tehnic logistic, dar practic AEP-ul a fost cel care a folosit softul. (…) Dacă s-ar accepta să vină un expert internaţional să verifice softul, să verifice aceste neconcordanţe între procesele verbale de la secţiile de votare şi ce este pe site-ul AEP, să vadă imaginile, eu vă spun că ar trebui să fie anulate alegerile, probabil nu doar în Bucureşti, probabil şi în alte zone ale ţării”, a spus Firea. Ea a adăugat că „dacă mai există democraţie în România, da, se vor anula alegerile şi vor fi repetate odată cu alegerile parlamentare”. 

„Probabil că dacă nimeni nu ia atitudine acelaşi model de fraudă se va aplica şi pentru alegerile parlamentare astfel încât să se poată crea o majoritate parlamentară tot prin fraudă electorală. Românii trebuie să ştie acest lucru şi cei care lucrează în instituţiile statului şi mai au respect pentru Constituţie, pentru cetăţenii români, pentru legile acestei ţări, ar trebui să vorbească şi, în momentul în care vor fi solicitaţi de către organele de anchetă, să spună ceea ce ştiu şi să nu ascundă adevărul şi să nu le fie frică, pentru că în acest moment s-a instaurat frica”, a spus aceasta. Primarul general în funcţie susţine că frauda pe care o reclamă ar putea fi repetată la scrutinul general. 

„Dacă cineva va avea într-adevăr puterea şi voinţa de a face lumină, sunt convinsă că se va dovedi frauda. Dacă se vor da semnale politice din diverse zone să se pună batista pe ţambal, să se încheie cu toate aceste dorinţe legitime de a afla adevărul nu vom şti niciodată ce s-a întâmplat în mod real. Rămâne să fim îngrijoraţi pentru ceea ce se va întâmpla la alegerile parlamentare pentru că am înţeles că acesta a fost doar un exerciţiu, acum, un fel de repetiţie cu costume, cum se spune în teatru. La parlamentare probabil vor dori să fure şi mai mult astfel încât să-şi asigure, prin fraudă, o majoritate parlamentară consistentă în zona de dreapta”, a mai afirmat Gabriela Firea.