Fără festivități de Anul Nou, la Londra. Omicron se răspândește rapid

Fără festivități de Anul Nou, la Londra. Omicron se răspândește rapid

Nu vor fi festivități de Anul Nou în Londra, o decizie anunțată de primarul Sadiq Jhan, pe fondul creşterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron.


„Cu infecţiile de COVID-19 la niveluri record în oraşul nostru şi în Marea Britanie, sunt hotărât (…) să fac tot posibilul pentru a încetini răspândirea noii variante şi pentru a mă asigura că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt copleşite în această iarnă”, a afirmat Sadiq Khan într-un comunicat.

„Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou”, a anunţat el. „

ADVERTISING

Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului", a continuat primarul.

A fost pregătită însă o festivitate mai sigură: "o emisiune spectaculoasă transmisă în direct" de BBC, "sărbătorind oraşul nostru şi subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de bază a evenimentelor de Revelion la Londra", potrivit comunicatului primăriei.

În acest context, și Regina Elizabeth II a anulat tradiţionala petrecere a Crăciunului la Sandringham şi va sta la Windsor alături de membrii familiei regale, a anunţat Palatul Buckingham.

Nici la Paris nu vor fi în noaptea dintre ani focuri de artificii şi nici concertele prevăzute pe Champs-Elysées.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 persoane infectate cu varianta Omicron a COVID-19 au murit până în prezent şi 129 sunt spitalizate în Marea Britanie, deja una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din Europa, cu peste 147.000 de morţi.

Luni, ţara a înregistrat 91.743 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, lăsând britanicii divizaţi între cei îngrijoraţi cerând mai multe restricţii şi cei care spun că sunt în mod clar ostili din cauza impactului acestora asupra economiei.

Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că "nu va ezita să ia măsuri mai restrictive" pentru a stopa răspândirea variantei Omicron, fără a trece la introducerea restricţiilor cerute de unii. "În acest moment, vrem ca oamenii să se concentreze pe prudenţă", a adăugat el, pledând pentru aerisire şi purtarea măştii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇