Europarlamentare 2024: Un youtuber de 24 de ani din Cipru care s-a filmat cerșind intră în Parlamentul European

Europarlamentare 2024: Un youtuber de 24 de ani din Cipru care s-a filmat cerșind intră în Parlamentul European

Un youtuber de 24 de ani din Cipru, fără partid și agendă, ar putea obține un loc în Parlamentul European. Pe rețelele de socializare, el postează de regulă videoclipuri cu fapte bizare.

Fidias Panayiotou postează videoclipuri în care realizează provocări la limita posibilului, cum ar fi să locuiască gratuit într-un aeroport timp de 10 zile, să-l îmbrățișeze pe Elon Musk sau să supraviețuiască 5 zile fără să doarmă, relatează Il Messaggero, citat de Mediafax.

El ar putea primi un loc în Parlamentul European, deși după propriile sale declarații nu a fost niciodată interesat de politică sau, mai degrabă, nu a fost interesat până la candidatura sa la alegerile europene.

ADVERTISING

Cipru are șase locuri disponibile în Parlamentul European, iar unul dintre ele ar putea fi al său.

Conform estimărilor Parlamentului European, tânărul a obținut 19,36% din voturi și ar primi unul dintre cele două locuri pentru independenți.

"Am reușit un miracol", a spus Panayiotou la postul Alpha TV, după publicarea sondajelor la ieşirea de la urne.

Youtuberul a fost depășit doar de cele mai importante două forțe politice din Cipru, partidul conservator DISY şi formațiunea comunistă Akel, care au luat 24,78%, respectiv 21,49% din voturi.

ADVERTISING

Fidias are peste 2,6 milioane de urmăritori pe canalul său de YouTube (mai mulți decât locuitorii Ciprului) și este foarte activ și pe Instagram și TikTok. Cariera sa pe rețelele de socializare a început în 2019, odată cu publicarea unor videoclipuri în care realizează "provocări", fapte bizare, la limita posibilului.

I Ran A Marathon While Pulling My Girlfriend

El a cucerit internauţii după ce a anunțat că va face tot posibilul pentru a-l îmbrăţişa pe miliardarul Elon Musk, ceea ce a și reușit.

How I Forced Elon Musk To Hug Me

Tânărul a stârnit controverse anul trecut, când a călătorit prin India şi Japonia cerşind bani.

I Travelled Across India For Free - Fidias

În ianuarie, când a anunțat că vrea să candideze, el a declarat: "Nu am votat niciodată în viața mea: într-o seară mi-am spus că, dacă nu votez niciodată și nu-mi pasă, aceiași tocilari vor fi mereu la putere, așa că am spus «ajunge!»".

ADVERTISING

În aprilie, la prezentarea oficială a candidaturii sale, youtuberul a declarat: "Candidez ca independent pentru că nu vreau să mă încadrez în scheme și pentru a arăta că nu am interese de partid."

Fidias a explicat că a candidat nu pentru a câștiga, ci pentru a-i motiva pe tineri să se intereseze de politică.

Conform estimărilor Parlamentului European pe baza datelor naționale din Cipru, partidul de extremă dreapta Frontul Național Popular (Elam) pare să fi obținut un loc. Este vorba despre două locuri pentru independenți, dintre care unul ar merge la Elam și celălalt la youtuberul independent Fidias.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇