Drulă şi Bode s-au luat la ceartă în Parlament: Păstrați un pic eticheta, că eu mă adresez conform rangului vs Te-ai obișnuit să faci show și aici nu e bine (Video)

Drulă şi Bode s-au luat la ceartă în Parlament: Păstrați un pic eticheta, că eu mă adresez conform rangului vs Te-ai obișnuit să faci show și aici nu e bine (Video)

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, și ministrul de Interne, Lucian Bode, au avut, miercuri, un schimb de replici pe holurile Parlamentului. Motivul: modificările la Codul Rutier.

Mai exact, Drulă l-a întrebat pe Bode dacă PNL va vota în Parlament modificările aduse noului Cod Rutier, prin care sancțiunile sunt relaxate.

”Niciodată nu m-ai auzit pe mine că susţin aceste modificări. Faci afirmaţii nejustificate, că ministrul de Interne susţine aceste modificări, nejustificat. Binenţeles că nu susţin aceste modificări”, a spus Bode, fără să răspundă clar în numele PNL, ci doar al său personal.   

ADVERTISING

”Am condus împreună această comisie, niciodată nu am pus şedinţa în acelaşi timp cu alte trei sau patru comisii”, a replicat ministrul, când i s-a amintit de invitaţia la Comisia de Transporturi pe care nu a onorat-o când s-au discutat modificările la Codul Rutier.   

Şi de aici a pornit un schimb de replici:

Lucian Bode: „Te-ai obișnuit să faci show și aici nu e bine. Te transformi în ce nu trebuie și nu e bine”

Cătălin Drulă: „E o ipocrizie să mergeți la o ședință despre siguranța rutieră, în condițiile în care colegii dumneavoastră, în comisie, fac show împotriva poliției rutiere”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lucian Bode: „Dar de ce-mi spui tu că este o ipocrizie ce face ministrul de Interne? De când spui tu că ministrul de Interne face o ipocrizie?”

Cătălin Drulă: „Păstrați un pic eticheta, că eu mă adresez conform rangului”.

Lucian Bode: „Auzi? Eu te cunosc înainte de rang. Să fii sănătos!”

Cătălin Drulă l-a confruntat pe Lucian Bode în legătură cu amendamentele ucigașe la Codul Rutier

Codul Rutier, măcelărit de PSD, PNL și UDMR

Ședința despre siguranța rutieră la care s-a referit Drulă este "Forumul Siguranţei Rutiere", organizat de Comisia pentru Apărare, în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie. La eveniment a participat și Lucian Bode.

ADVERTISING

Amintim că la începutul anului Guvernul a modificat prin ordonanță de urgență Codul Rutier, iar acesta prevede pedepse pentru șoferii agresivi, noi praguri de viteză și amenzi mai mari pentru încălcarea regulilor pe autostradă.

Ulterior, Codul Rutier a ajuns în Parlament, iar Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a votat luna trecută relaxarea mai multor sancțiuni.

Astfel, deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare ele trebuie să fie votate și în plenul Camerei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇