Drulă anunță că USR trimite un TIR cu ajutoare pentru refugiații de la Siret: Luptăm pentru fraţii noştri ucraineni

Drulă anunță că USR trimite un TIR cu ajutoare pentru refugiații de la Siret: Luptăm pentru fraţii noştri ucraineni

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat că partidul derulează o serie de proiecte pentru sprijinirea ucrainenilor, luni urmând să plece din Bucureşti un TIR plin cu ajutoare către zona vămii Siret şi apoi, mai departe, în ţara vecină.

„Găsesc cu greu cuvintele care să exprime admiraţia mea pentru mobilizarea generală de ajutor pentru refugiaţii de război din Ucraina. (…) Suntem în dialog constant pe canale diplomatice cu partenerii noştri din Ucraina şi statele partenere pe plan internaţional. Luni va avea loc şi un summit extraordinar ALDE, familie politică europeană din care noi facem parte. Întâlnirea are ca temă unică situaţia din Ucraina.

ADVERTISING

Tot mâine va pleca din Bucureşti un TIR plin cu ajutoare către zona vămii Siret şi lucrăm să ajungă şi mai departe, în Ucraina. Un proiect organizat şi finanţat de USR. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit, precum şi primarului Sectorului 2 din Bucureşti, Radu Mihaiu, pentru coordonarea acestui proiect", spune Cătălin Drulă.

El a adăugat că primarii USR s-au organizat „exemplar” pentru a ajuta refugiaţii de război din Ucraina, iar parlamentarii şi europarlamentarii partidului au avut o serie de iniţiative proprii.

„Românii arată că idealurile de libertate şi solidaritate cu care au luptat în Revoluţia din 1989 sunt în continuare principiile călăuzitoare ale naţiunii noastre. Sunt mândru că suntem alături în această poveste numită USR şi vă sunt recunoscător pentru felul în care aţi ales să veniţi în ajutorul celor care fug din calea unui dictator nebun.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ne-am strâns împreună ca să facem bine pentru oamenii din România şi sunt impresionat de cum v-aţi mobilizat să facem bine şi dincolo de graniţele noastre. (...) Vă mulţumesc tuturor. Suntem o armată a binelui şi vom continua să luptăm pentru fraţii noştri ucraineni. Pentru libertate, pentru eroii care apără întreaga Europă de dictatorul scelerat”, a susţinut Cătălin Drulă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇