Doi români, între cei nominalizați pentru poziția de vicepreședinte al Parlamentului European

Doi români, între cei nominalizați pentru poziția de vicepreședinte al Parlamentului European
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Doi români ar putea obține funcții de vicepreședinte în noul Parlament European – Nicu Ștefănuță, susținut de Verzi, și Victor Negrescu, de la socialiști.

Familiile politice din Parlamentul European au împărțit cele 14 poziții de vicepreședinte ale instituției, care le oferă europarlamentarilor prestigiu și un cuvânt greu de spus cu privire la modul în care este condusă instituția.

Grupul Partidului Popular European ar urma să obțină președinția Parlamentului (Roberta Metsola este până acum singurul candidat), plus trei posturi de vicepreședinte.

ADVERTISING

Grupul Socialiștilor și Democraților și-a asigurat patru vicepreședinți. Unul dintre cei nominalizați de socialiști este Victor Negrescu.

Renew Europe și ECR vor obține două fiecare. Fostul prim-ministru belgian Sophie Wilmès ar urma să fie unul dintre vicepreședinții Renew, relatează publicația belgiană Le Soir.

Grupurile Verzilor și Stângii ar urma să dețină câte o poziție de vicepreședinte. Verzii l-au desemnat miercuri pentru funcția de vicepreședinte care le revine pe Nicu Ștefănuță, candidat independent la alegerile din România și care s-a alăturat acestui grup. Nicu Ştefănuţă a concurat pentru această nominalizare cu europarlamentarul german Damian Boeselager (25 de voturi) şi finlandezul Ville Niinistö (9 voturi).

ADVERTISING

Citeşte integral articolul Doi români între cei nominalizați pentru poziția de vicepreședinte al Parlamentului European. Cum și-au împărțit grupurile politice cele 14 posturi de vicepreședinte pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇