Doi consilieri liberali din Sectorul 1 își anunță demisia din funcție, dar și din partid. Acuză favorizarea lui Clotilde Armand

Doi consilieri liberali din Sectorul 1 își anunță demisia din funcție, dar și din partid. Acuză favorizarea lui Clotilde Armand

Consilierul liberal de la Sectorul 1 Adrian Oianu îşi anunţă demisia din partid şi din funcţie, alături de consilierul Dan Podaru, reclamând ”o politică de partid inacceptabilă” şi aducând mai multe acuzaţii conducerii filialei de sector a PNL.

”Subsemnatul Oianu Adrian,

Consilier Local din partea PNL, începând cu anul 2020, îmi anunţ demisia din Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 şi din poziţia de membru al Partidului Naţional Liberal, împreună cu colegul meu, consilierul local Dan Podaru (...)

Prezenta demisie reprezintă un gest fără precedent la nivel naţional şi are la bază multiple motivaţii de ordin principial şi etic şi reprezintă un semnal de alarmă”, scrie Adrian Oianu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit acestuia, actualul mod de lucru de la nivelul PNL Sector 1 îl împiedică să mai reprezinte interesele cetăţenilor.

ADVERTISING

”După numirea în funcţia de preşedinte interimar al PNL Sector 1 a lui George Tuţă, în decembrie 2023, acesta a impus o politică de partid inacceptabilă, punând o presiune nejustificată asupra consilierilor locali, inclusiv asupra mea şi a colegului meu Dan Podaru”, susţine Oianu.

Acesta se referă la ”multiple manifestări abuzive” ale liderului PNL Sector 1.

”Consilierii locali ai PNL au fost obligaţi să voteze un proiect ilegal, lipsit de toate avizele necesare, care prevedea reconstruirea Pieţei Matache.

Deşi am avertizat, împreună cu Dan Podaru, conducerea partidului asupra acestei nelegalităţi, preşedintele interimar al PNL Sector 1 a ignorat semnalele noastre”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oianu susţine că li s-a interzis să reacţioneze ”la acuzaţiile nefondate lansate în spaţiul public de Clotilde Armand, potrivit căreia consilierii locali ar vota doar proiecte de Consiliu exclusiv în interes personal – declaraţii calomnioase, de altfel”.

”Prin poziţia sa, Tuţă ne-a obligat să acceptăm tacit alegaţiile lui Clotilde Armand şi a generat un grav atentat la imaginea PNL şi a consilierilor locali.

Efectele acţiunilor sale se vor cuantifica în rezultatul alegerilor viitoare. Aceeaşi conducere interimară ne-a interzis să informăm în legătură cu plângerile penale sau alte tipuri de demersuri legale îndreptate împotriva primarului Sectorului 1, demersuri pe care, în calitatea noastră de consilieri locali, suntem îndreptăţiţi să le transmitem instituţiilor statului”, a mai transmis fostul consilier.

ADVERTISING

El mai scrie că ”această formă de cenzură şi de non-combat politic reprezintă o îngrădire a dreptului la libera exprimare a consilierilor şi a obligaţiei de a informa în mod transparent cetăţenii în legătură cu acţiunile şi neregulile care au loc la nivelul primăriei”.

”Actualul preşedinte interimar PNL Sector 1, George Tuţă, ajuns în această funcţie printr-un joc politic, a impus o manieră de lucru nedemocratică, prin care a încercat să-şi impună punctul de vedere nesocotind experienţa şi poziţiile consilierilor locali cu privire la realităţile existente la nivelul primăriei”, adaugă Oianu.

Politicianul susţine că ”noua abordare a PNL Sector 1 este total inacceptabilă”.

”Personal, refuz orice strategie, înţelegere politică sau troc politic care urmăreşte protejarea actualului primar, Clotilde Armand. De la venirea sa la conducerea PNL Sector 1, George Tuţă ne-a somat în repetate rânduri să nu mai vorbim în apariţiile noastre publice despre activitatea dezastruoasă a primăriţei Clotilde Armand.

Acest demers urmăreşte să transforme consilierii locali în nişte marionete mute la neregulile orchestrate de Clotilde Armand şi blochează orice posibilitate a noastră de a informa cetăţenii cu privire la ceea ce se întâmplă în primărie”, a mai scris Oianu.

Acesta mai arată că ”demisia din PNL şi, pe cale de consecinţă, din funcţia de consilier local ales este o obligaţie de onoare şi un refuz personal de a fi parte la derapajele şi compromisurile promovate la nivelul actualei conduceri de sector a liberalilor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇