Directorul FBI: Rusia folosește zgomotul de tobe al dezinformării pentru a submina campania lui Biden

Directorul FBI: Rusia folosește zgomotul de tobe al dezinformării pentru a submina campania lui Biden

Directorul FBI, Christopher Wray, a avertizat joi că Rusia interferează în alegerile prezidenţiale americane din 2020 cu un val constant de dezinformări vizându-l pe candidatul democrat Joe Biden, precum şi pentru a submina încrederea americanilor în procesul electoral, relatează Reuters.

Moscova încearcă de asemenea să submineze ceea ce consideră că ar fi establishmentul antirusesc în SUA, a declarat şeful Biroului Federal de Investigaţii într-o audiere în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi.

ADVERTISING

El a spus că cea mai mare îngrijorare a sa este "zgomotul de tobe al dezinformării" care, potrivit temerilor sale, ar putea submina încrederea în rezultatele alegerilor din noiembrie 2020.

Declaraţia lui Wray este urmarea unui avertisment din 7 august al directorului Centrului naţional de contraspionaj şi securitate, potrivit căruia Rusia, China şi Iranul vor încerca să se amestece în alegerile din 3 noiembrie.

Numeroase analize ale agenţiilor de informaţii americane au conchis că Rusia a acţionat pentru a stimula campania din 2016 a preşedintelui Donald Trump şi a o submina pe cea a rivalei sale Hillary Clinton. Trump a respins mult timp această acuzaţie, iar Rusia a negat orice implicare.

ADVERTISING

Trump însuşi a pus la îndoială în mod repetat şi fără dovezi utilizarea sporită a votului prin corespondenţă, o metodă de vot stabilită de mult timp în SUA, care se aşteaptă să se extindă din cauza pandemiei.

Donald Trump a declarat joi pe Twitter că rezultatele alegerilor din noiembrie ar putea "să nu fie stabilite vreodată cu precizie" din cauza votulului prin corespondenţă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇