Comisia Juridică de la Senat a votat desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu

Comisia Juridică de la Senat a votat desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu

Comisia Juridică a Senatului a adoptat, miercuri, un raport de admitere pe proiectul iniţiat de către Guvern care vizează desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române.

Alina Gorghiu, senator PNL, a afirmat că institutul a primit ani buni mulţi bani de la bugetul de stat pentru ca şefii instituţiei „să ţină umbră deasă pe evenimentele din 1989” şi a îndemnat colegii să voteze la plen propunerea legislativă, forul fiind decizional.

„Aştept de mult timp legea asta! Vine târziu, dar e o gură de aer proaspăt. Senatorii jurişti ai majorităţii au votat pentru desfiinţarea celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa, condus de doi indivizi judecaţi pentru crime împotriva umanităţii în Dosarul Revoluţiei: Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu.

ADVERTISING

Au primit ani întregi bani mulţi de la bugetul de stat ca şefi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Ca să ţină umbră deasă pe evenimentele din 1989.

În sedinţa Comisiei juridice, PSD-iştii au reacţionat în bătaie de joc la adresa românilor, care aşteaptă de mai bine de 30 de ani să afle adevărul despre cele întâmplate în 1989. Hai la plen, că suntem cameră decizională!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Din ParlamentAștept de mult timp legea asta! Vine târziu, dar e o gură de aer proaspăt.Senatorii juriști ai...

Posted by Alina Gorghiu on Tuesday, February 9, 2021

Pe 9 octombrie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Legea pentru respingerea ordonanţei de urgenţă 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şeful statului a argumentat că acest institut nu a reuşit să-şi dovedească utilitatea, ci „a generat, prin activitatea sa şi contrar obiectivului său stabilit prin lege, numeroase tensiuni şi controverse în spaţiul public”.

O lună mai târziu, Camera Deputaţilor cu majoritate PSD a respins cererea, în calitate de prim for sesizat,, cu 120 de voturi „pentru”, 136 „împotrivă” şi 24 de abţineri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇