Derapaj grav al candidatului AUR la Primăria Constanța: Dacă ești depresiv, n-ai luat destulă bătaie când erai mic

Derapaj grav al candidatului AUR la Primăria Constanța: Dacă ești depresiv, n-ai luat destulă bătaie când erai mic

Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, a făcut o declarație descalificantă la adresa persoanelor care suferă de depresie.

„Era un proiect d-asta de l-a făcut cineva, că dom’le, dacă ești depresiv, să vină primăria să-ți dea niște bani ca să nu mai fi depresiv. N-ai luat destulă bătaie când erai mic, că știți că pe vremea noastră se trata depresia cu o bătaie.

Acum, gata, toți sunt depresivi, și tinerii sunt depresivi și toată lumea. 'Ce ai?' 'Sunt depresiv. Ia să vină primăria să îmi dea niște bani că sunt depresiv acuma', da?”, a spus Cupșa într-o înregistrare postată pe Facebook, ce a fost ștearsă după ce presa a scris despre ea, potrivit G4Media.

ADVERTISING

Potrivit INSP, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia. Însă datele nu reflectă întru totul realitatea având în vedere reticența de a căuta ajutor specializat, tocmai din cauza stigmei întărite prin astfel de declarații ca ale candidatului AUR.

În 2023, aproximativ 22.000 de copii și tineri aveau un diagnostic de boală mintală.

În același timp, România cunoaște o creștere a cazurilor de violență domestică. Raportul Poliției Române pe anul 2023 arată că au fost înregistrate 108.000 de cazuri de violență domestică, ceea ce se traduce prin 300 de victime în fiecare zi ale acestui flagel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇